e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Park miniatur v Oederanu se rozroste o zámek Červený hrádek

publikováno: 27.5.2016, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Miniatur park v saském Oederanu bude mít nový přírůstek - model zámku Červený hrádek. Tuto sobotu 28. května bude k vidění na nádvoří skutečného zámku. Ve stejný den bude slavnostně otevřena lávka na rybníku pod zámkem.

Slavnostní otevření lávky, která spojí břeh s ostrůvkem na rybníku od zámkem, je naplánováno na sobotu 28. května. "Ve 13,30 přestřihnou pásku potomek rodu Hohenlohe spjatého s Jirkovem, Sandro Gamazo y HohenloheLangenburg a Hugo Weriand Windischgrätz, potomek slavného velitele. Význam okamžiku podpoří ostrostřelecká salva a k dobré zábavě přispěje jazzový koncert," informovala Eva Dušková. Před osmdesáti lety ostrůvek s břehem spojovaly dvě lávky, na ostrově pak byly lavičky. Pokud se to osvědčí, přidá město i další lávku.

Před tímto otevřením bude ve 12,00 hodin odhalen na nádvoří zámku model Červeného hrádku, který zde bude vystaven do 16,00 hodin. "Model o rozměrech 4x4 metrů nechal vyrobit primátor Brand-Erbisdorfu Martin Antonow na zakázku," informovala Eva Dušková. "Je to pro nás milé překvapení a samozřejmě nás těší, že náš zámek bude v parku miniatur, který návštěvníkům představuje více než 170 nejhezčích staveb Krušnohoří," projevil radost starosta Radek Štejnar. Do miniaturparku Kleine Erzgebirge se přesune model další den. Více o tomto parku v Sasku se dozvíte zde.