e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Do Mostu dorazil protidrogový vlak

publikováno: 27.5.2016, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Revolution Train, multimediální vlaková souprava, která informuje děti a mládež o nebezpečí drog, dorazil do Mostu. Vlak, který přináší sugestivní zážitky, je určen mladým od 10 do 17 let, ale i rodičům. Na mosteckém nádraží vlak zůstane stát do 2. června, přesune se do Žatce, Teplic a Ústí nad Labem. Překvapivě se v něm ale platí nemalé vstupné.

Dopoledne je určeno vždy pro školy, veřejnost může přijít od 14,00 do 18,20 hodin. Vstupné je 150 Kč. Dalšími zastávkami vlaku bude Žatec (3. a 4. června), Teplice (6. až 8. června), Ústí nad Labem (9. - 15. června), Litoměřice (16. a 17. června). Podrobnosti je možné získat na webových stránkách www.revolutiontrain.cz.

„Vlakovou soupravu tvoří celkem šest vagonů, přičemž kompletně dokončeny jsou čtyři z nich. Ty jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních interaktivních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají účastníky příběhu. Vybrané multimediální sekce představují v běžném životě špatně dostupné prostory: drogové doupě, vězení, policejní vyšetřovna a automobilové havárie v důsledku zneužití drog,“ uvádí autoři projektu.