e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Veřejná sbírka slaví úspěch, auto bude

publikováno: 27.5.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Posledním květnem končí sbírka, kterou pořádá občanské sdružení Prohandicap z Jirkova. Jejím cílem je shromáždit peníze na koupi auta, kterým by jezdily handicapované děti do škol. Už teď je jasné, že dobrá věc se podařila a sdružení bude kupovat novou dodávku. Na účtě je něco málo přes půl milionu korun. Peníze posílaly firmy, organizace i jednotliví přispěvatelé. Na konto putovaly výtěžky z mnoha akcí, které probíhaly po celém městě.

„Děkujeme každému, kdo přispěl či jinak pomohl. Děti mají radost a jejich rodiče můžou být klidní, že jezdí v bezpečném autě,“ vzkazuje veřejnosti Eva Šulcová z občanského sdružení. Stávající vůz byl totiž už v havarijním stavu.

Významnou roli v kampani na podporu sbírky Jirkov jede o 106 hrála především média, díky nimž se informace šířila po celé republice. „Proto zveme i novináře, aby přišli na slavnostní ukončení kampaně,“ dodává Bedřich Fryč, koordinátor kampaně.

Jako oslavu k zakončení připravilo občanské sdružení hudební odpoledne na zámku Červený hrádek 14. června od 16,00 hodin. Zváni jsou všichni, kteří darovali peníze, koupili si výrobky na adventních trzích či jinak přispěli. Vystoupí orchestr Red Dwarf Band, country kapela Makovec a klienti Ústavu sociální péče v Háji u Duchcova rockeři Hájští kohouti. Součástí bude také od 18,00 hodin vernisáž výstavy fotografií z cest po Americe Michaely Mokrošové s názvem Ruch města versus klid přírody.