e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Atletika pro děti s Bárou Špotákovou

publikováno: 27.5.2011, kategorie: Pro děti, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Další doprovodná akce Atletiky pro děti zamíří tuto sobotu 28. května přímo do Ústí nad Labem. A přijedou ji podpořit světová rekordmanka Barbora Špotáková a hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

Akce s podtitulem „Staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje“ se letos představila již v Chomutově a  Lounech a setkala se s obrovským zájmem ze strany rodičů i dětí. V obou městech se přišlo s atletikou bavit okolo 500ti malých i větších ratolestí. Štafetový kolík teď přebírá Ústí.  Děti se mohou těšit na 28. května. V rámci Dne dětí si totiž v místním zooparku za podpory světové rekordmanky Barbory Špotákové mohou vyzkoušet osm zábavných atletických disciplín. Děti přijede podpořit také hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová.

Doprovodný program v ústeckém ZOO začíná již v 10 hodin dopoledne a pokračuje až do pozdních odpoledních hodin. Ve 14 hodin přijede nejlepší česká atletka Barbora Špotáková, která si možná i některé disciplíny s dětmi vyzkouší, ale především je připravena autogramiáda. Pro děti opět chystáme tradiční osmiboj. Vyzkouší si běhání, skákání a házení na všechny možné způsoby a základní pohybové dovednosti si procvičí s pěkným a hravým náčiním a nářadím. Všichni malí sportovci si pak mohou odnést nejen podpis Báry Špotákové, ale také diplom za skvělé výkony a drobné ceny.

Přijďte se pobavit s atletikou do Zooparku v Ústí nad Labem. A pokud ještě nejsou vaše ratolesti v naší přípravce, možná právě v sobotu zjistíte, že by je atletika bavila.

Více informací o projektu Atletika pro děti najdete na www.atletikaprodeti.cz.