e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dnes se otevírají se zoologické zahrady

publikováno: 27.4.2020, kategorie: Pro děti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Na základě souhlasu vlády se mohou v pondělí 27. dubna po šesti týdnech otevřít zoologické zahrady. Využije toho i Chomutovský zoopark, zoo v Ústí nad Labem se otevře první květnový den. I v zahradách ale návštěvníky čeká celá řada omezení. Tím nejpodstatnějším bude především prodej vstupenek pouze elektronicky.

Vnější expozice otevře 27. dubna Chomutovský zoopark. "Od pátečního rána jsme usilovně pracovali na tom, abychom urychlili spuštění portálu pro nákup on-line vstupenek," vysvětluje zoo, která už prodej on-line plánovala. Lístky je možné kupovat přes web zahrady. "Po zaplacení na e-mail přijde potvrzení s QR kódem, který stačí přiložit ke čtecímu zařízení u vstupních turniketů. Může to být buď na vytištěné vstupence nebo na mobilním telefonu,“ upřesňuje ředitelka Věra Fryčová. Před vstupy do zooparku pak budou umístěny tabule s QR kódy, které návštěvníky na portál pro nákup navedou, bude tedy je možné koupit i před zahradou, máte-li přístup k internetu v mobilním zařízení. „Už od pondělí budeme stávající permanentky u vstupu vyměňovat za nové. Bude to však možné pouze na dolní pokladně u restaurace Tajga,“ upozorňuje ředitelka. Další opatření se týkají samozřejmě povinnosti nosit roušky, dodržovat rozestupy. 

V pondělí se otevírá také zoo Děčín, vstupenky jsou v prodeji v e-shopu. I v Děčíně budou otevřeny pouze venkovní expozice.

V pátek 1. května otevře své brány zoologická zahrada v Ústí nad Labem. "Důvodem je zajištění všech bezpečnostních opatření pro naše zaměstnance i chované druhy," vysvětluje posun termínu zahrada. O formě prodeje vstupenek zatím zahrada neinformovala.

O otevření zatím neinformovala Botanická zahrada v Teplicích, na jejím webu je v neděli stále informace o uzavření zahrady.

Foto: Zoopark Chomutov, Martin Šopf.