e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hipodrom je na prodej, v květnu půjde do dražby

publikováno: 27.4.2016, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Severní energetická oznámila, že chce prodat svůj většinový podíl ve společnosti Hipodrom Most, a.s. a dává ho do dražby. Důvodem je útlum těžby na dole ČSA. Podle informací Severní energetické proběhne letošní dostihová sezóna beze změn.

"Rozhodnutí Vlády ČR o zachování těžebních limitů nutí Severní energetickou postupně odstavovat těžební technologii a rušit pracovní místa. Vládní usnesení má negativní dopad i do ostatních oblastí činnosti skupiny. Dostihový areál je jednou z nich," informovala mluvčí Severní energetické Gabriela Sáričková Benešová. 

"Podporovat Hipodrom, který je 20 let součástí života regionu, akcionáři nadále nemohou," dodala. Veřejná dražba akcií proběhne 27. května přímo na Hipodromu. Dražebníkem je společnost Patria Finance, a.s. 

Dalším akcionářem - menšinovým - je město Most, pro které to bylo překvapením. Hipodrom funguje na bývalé uhelné výsypce a byl jedním z úspěšných rekultivačních programů. Kromě dostihových závodů nabízí in-line dráhu, dětské hřiště, hřiště na fotbalgolf a odpočinkový areál.