e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Chomutově se v květnu sejdou filatelisté

publikováno: 27.4.2015, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Město Chomutov, konrétně galerie Špejchar se začátkem května stane dějištěm mezinárodní filatelistické výstavy. Česká pošta minulý týden vydala u této příležitosti poštovní známku, historicky první, která zobrazuje město Chomutov. Její autorkou je chomutovská výtvarnice Marie Svobodová, která navíc namalovala i kupony ke známkám, příležitostná razítka a korespondenční lístek.

V euroregionu Egrensis nebo-li Poohří se tato přeshraniční výstava pořádá už pošesté, z toho potřetí na české straně Krušných hor. Výstava se koná u příležitosti 175. výročí vydání první známky světa a na paměť Františka Lněničky, zakladatele tradice výstav Euregio Egrensis.

Výstava bude probíhat v Galerii Špejchar na náměstí Míru v Chomutově. Pro veřejnost bude výstava otevřena od čtvrtka 7. do neděle 10. května od 9,00 do 18,00 hodin, v neděli do 13,00 hodin.

O poštovní známce, která byla slavnostně pokřtněna minulý týden na chomutovské radnici, se můžete dočíst v článku Chomutov bude poprvé v historii na poštovní známce