e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam bezpečně do přírody: Cesta z města

publikováno: 27.3.2020, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Máme pro vás další z tipů na výlety do přírody za čerstvým vzduchem. Tentokrát to bude cesta z města - a to doslova. Vyrazíme z Klášterce nad Ohří naučnou stezkou do Krušných hor.

Pobyt v přírodě je zásadní pro naši iminutu a pomáhá i naší psychice zvládnout současné náročné dny. Vydejte se proto s námi bezpečně do přírody. Další informace o tom, proč jsme začali zveřejňovat tyto tipy najdete v článku Kam bezpečně do přírody: Série tipů na výlety.

Nedávno vybudovaná Naučná stezka Cesta z města vede ze klášterecké části Útočiště až na Měděnec v Krušných horách. Výšlap je to ovšem náročný a poměrně dlouhý, takže s dětmi vám bude stačit jen kratší procházka na začátku naučné stezky. 

Celá trasa měří 7 kilometrů a je na ní vybudováno dvanáct zastavení. To první s mapou najdete u autobusové zastávky v Útočišti u Klášterce nad Ohří. Pojedete-li autem, můžete ho nechat ještě blíže k lesu. První část je nenáročná a děti se na ní zabaví při úkolech, které je procvičí z přírodopisu. Po cca kilometru se cesta spojuje s modrou turistickou značkou a stáčí se směrem do hor. Cestou se seznámíte například se zaniklou obcí Venkov a po pěti kilometrech vás dovede k lyžařskému areálu Alšovka. Pokud se rozhodnete pokračovat, dál vede cesta asfaltovou cestou, přes Měděnecké Sfingy. Naučná stezka končí u kostela v Měděnci, ale tomuto úseku se již raději vyhněte.

Jak bezpečně vyrazit na výlet nebo procházku? Pokud je to možné, vyhněte se hromadné dopravě. Budeme vám nabízet tipy jak pro motorizované, tak krátké výlety přímo z měst. Choďte pouze v úzkém rodinném kruhu, nepřibírejte žádné přátele nebo sousedy či spolužáky vašich dětí. Než opustíte území obce, mějte na sobě vždy roušku. Vezměte si s sebou vlastní zásobu jídla a pití - restaurace jsou zavřené a do místních obchodů nechoďte. Pokud na cestě někoho potkáte, poodejděte z cesty a vyhněte se. 

Užijte si pobyt v jarní přírodě a hodně zdraví!