e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Konference Stop and Stay letos zavítá do Kadaně

publikováno: 27.3.2015, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální konference cestovního ruchu Stop and Stay se stěhuje dále proti proudu řeky Ohře, do královského města Kadaň. Sedmý ročník dvoudenní akce bude probíhat 29. a 30. dubna v kadaňské Střelnici. Motto letošního ročníku zní: „Historie měst nás spojuje“.

Loňský ročník se konal v žateckém Chrámu chmele a piva a přinesl dva dny plné zajímavých informací o turistických atraktivitách Dolního Poohří i dalších míst v Ústeckém kraji, inspirací z jiných regionů i strategií pro zlepšení kvality turistické nabídky. Podobnou náplň bude mít i sedmý ročník v Kadani, jehož program se právě připravuje. „Čekají nás dvě desítky prezentací, které opět doplní 'atraktivita naživo',“ informovala Libuše Novotná Pokorná, ředitelka pořádající Destinační agentury Dolní Poohří. Tentokrát účastníci jednání zavítají do skanzenu Stará Ves v Chomutově a navíc je čeká večerní prohlídka Kadaně a prezentace regionálních produktů Brány do Čech. Během dvou dnů konference se bude hovořit o možnosti zápisu Františkánského kláštera v Kadani na seznam UNESCO, o cyklostezkách Labe a Ohře, o nové značce regionálních produktů Dolního Poohří, o podpoře Regionální rady Severozápad a Euroregionu Krušnohoří. Připomenou se také významná výročí – 1210 let od první zmínky o Ohři a 130 let Moldavské horské dráhy. Na řadu přijde i inspirativní prezentace úspěšných projektů a rekonstrukcí památek.

Konference Stop and Stay je určena pro všechny, kteří pracují a podnikají v cestovním ruchu či se v rámci neziskového sektoru tomuto tématu věnují, stejně tak jako médiím, která o turistice v regionu informují. Pět let se konala v Litoměřicích a vloni převzala její pořadatelství Destinační agentura Dolní Poohří. Pořadatelskými partnery konference v roce 2015 jsou Centrum cestovního ruchu Litoměřice a Kulturní zařízení Kadaň.

Přihláška na konferenci a další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.stopandstay.cz.