e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Týden Českého lva v mosteckém kině Kosmos

publikováno: 27.2.2020, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Kdo získá titul Českého lva za nejlepší film za rok 2019, se dozvíme v sobotu 7. března. Mostecké kino Kosmos si pro diváky na týden před vyhlášením přichystalo malou ochutnávku filmů, které mají šanci zabodovat.

Nejvíc nominací - celkem dvanáct - získal film Vlastníci režiséra Jiřího Havelky. Mají šanci získat hlavní cenu, hned sedm nominací získali herci tohoto filmu. Jen o jednu nominaci méně má Marhoulovo Nabarvené ptáče, následované filmem Staříci, bez šance není ani Mádlův film Na střeše. O hlavní cenu se uchází také Staříci a film Tiché doteky. V kategorii dokumentávních filmů se objevila Dálava a čtyři portértní dokumenty - o Miloši Formanovi, Jiřím Suchém, Jiřím Bělohlávkovi a Jiřím Trnkovi. Celkově se z 64 přihlášených filmů dočkalo nominace sedmnáct. Diváky vloni nejvíc zaujala komedie Ženy v běhu, která zvítězila v hlasování fanoušků.

Kino Kosmos v Mostě nabídne od pondělí 2. března každý den jeden nominovaný český film. Začátky představení jsou v 18,00 hodin a vstupné jednotné 90 Kč.

2. března - Nabarvené ptáče

3. března - Na střeše

4. března - Staříci

5. března - Tiché doteky

6. března - Vlastníci

7. března - Teroristka

8. března - Národní třída

Foto: z filmu Vlastníci, archív ČT.