e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rockový večer s mosteckými kapelami

publikováno: 27.2.2019, kategorie: Hudba, autor: Vašek Purchart

Sdílet: facebook twitter google+

Dvě domácí kapely budou hrát v pátek 1. března večer v mosteckém Rokáči Vinohrady. Punkrockovou kapelu Sandra a její vembloudi, která hraje už více než čtvrt století, doplní mostecká sestava Dost času. Začátek ve 20,00 hodin.

Na jaře 1990 Luděk Kočár s kamarády Jardou Drápalou a Ríšou Řeřichou zakládají v mosteckém rokáči kapelu „Kreml“ , jako alternativu ke svým domovským formacím, pro relaxaci a užití si trochu srandy. Během léta kapela postupně tvoří repertoár a začíná koncertovat. Tehdy také vzniká nápad odlišit se a používat při vystoupeních kostýmy arabských beduínů. Vzniká tak Sandra a její vembloudi. Hraje v sestavě: Luděk "LU2" Kočár - kytara, zpěv, Petr "Lindros" Linda - kytara, zpěv, Marek "Mára" Kohout - basa, zpěv, Jarda "Charda75" Drápala - bicí, perkuse, řev a Pavel "Lombardo-Sony" Staněk - alternující multiinstrumentalista: bicí, basa, vocal.

Kdo vymyslel název Dost času se asi nezjistí. V průběhu let od založení prošlo kapelou mnoho mosteckých muzikantů a muzikantek, měnilo se nástrojové obsazení, kapela se i několikrát rozpadla. Během let hrála na nejrůznějších místech v regionu. V létě 2002 začíná nahrávat první CD ve studiu Softex v Mostě. Bohužel ani jedna z nahrávek nespatřila světlo světa, protože se zvukaři podařilo všechno smazat. Na podzim se ve zkušebně nahrálo CD, které nese název „Experimental Demo“. A opět mnoho krátkodobých příchodů a odchodů. Zůstávají jen zakládající členové a tak Dolfiho a Werniho v roce 2012 doplňuje o doprovodnou kytaru a zpěv Míra Mundok. Zkouší se nové Dolfyho písničky, mění se repertoár a zvuk kapely i vzhledem ke složení. Složení: Adolf "Dolfi" Hájek - kytara, zpěv, Míra Mundok - kytara, zpěv, Pavel Zikmund - bicí, perskuse, Karel Zvěřina - basa, Jitka Raková - saxofon, zpěv.