e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ve středu začíná v Kadani KaDiBřez

publikováno: 27.2.2017, kategorie: Divadlo a film, autor: Tereza Gvoždiáková/redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Příliš hlučná samota Bohumila Hrabala bude prvním představením letošního KaDiBřezu nebo-li Kadaňského divadelního března. Přehlídku ochotnických souborů odstartuje divadlo Zdrhovadlo ze sousedního Klášterce nad Ohří ve středu 1. března. Představení budou pokračovat v Orfeu celý měsíc.

 

 

I letošní Kadaňský divadelní březen bude ve znamení velkých literárních počinů přenesených na divadelní prkna. A nezačne nikým menším, než je Bohumil Hrabal. Do Příliš hlučné samoty promítl své zkušenosti ze zaměstnání ve sběrných surovinách a mnozí ji považují za Hrabalovo vrcholné dílo. Přijďte se seznámit se starým Haňťou, osamělým hrdinou pracujícím už pětatřicet let u lisu starého papíru. 

Na KaDiBřezu zahraje dechberoucí monodrama divadelní spolek Zdrhovadlo z Klášterce nad Ohří. Hlavní a zároveň jedinou roli ztvární Jan Milota. S touto mimořádně úspěšnou hrou vyhráli divadelní přehlídku Lounské divadlení, kde získali jak cenu za nejlepší inscenaci, tak za mužský herecký výkon i režii a scénografii, a postoupili tak na národní přehlídku Divadelní Děčín. Odtud pak byli nominováni na Jiráskův Hronov, tedy největší přehlídku ochotnických divadel u nás, kam se dostanou opravdu jen ti nejlepší. Představení začíná v KZ Orfeum v Kadani ve středu 1. března v 19,00 hodin. Vstupné na každé představení 50 Kč, abonentku je možné získat za 150 Kč.

Zde je další program divadelní přehlídky:

středa 8. 3. v 19.00 hodin
Limonádový Joe
Slavnou hudební komedii plnou Kolalokovy limonády, saloonové pěnice Tornádo Lou a kakaových skvrn velikosti mexického dolaru přijede zahrát ochotnický divadelní spolek Tyl z Rychnova nad Kněžnou. S sebou přiveze dokonce živou kapelu Sombrero alias Pružná těla, která doprovodí pěvecké výstupy. 

středa 15. 3. v 19.00 hodin
Rozmarné léto
Další kadibřezová středa patří Vladislavu Vančurovi. Představení Rádobydivadla Klapý, které se letos dostalo až na Jiráskův Hronov, přiveze humoristický příběh plný grotesky, smíchu a hravosti. 

středa 22. 3. v 19.00 hodin
Commedia á la carte
Pravá řachanda, ve které si českolipští ochotníci dělají podle renesančního vzoru srandu ze všeho a ze všech.

středa 29. 3. ve 20.00 hodin
Tři mušketýři
Neuvěřitelná divadelní parafráze jednoho z nejslavnějších románů světové literatury v provedení souboru Ty-já-tr/Načerno. Co když se Dumas spletl, co když některé věci správně nepochopil!? Pojďme se na celou kauzu podívat ještě jednou a bez růžových brýlí! 

Foto: Z posledního představení Tři mušketýři, www.kultura-kadan.cz.