e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jeden Jágr za dva Kaše: Tisíce hokejových karet v Chomutově

publikováno: 27.2.2015, kategorie: Výstavy, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Tisíce sběratelských hokejových karet si mohou prohlédnout návštěvníci výstavy Jeden Jágr za dva Kaše. Jak sám název napovídá, jedná se o výstavu určenou především hokejovým fanouškům, i ti, kteří ale hokejem nežijí, by si výstavu neměli nechat ujít. V Domě J. Popela z Lobkowitz v chomutovském muzeu je k vidění až do dubna.

“Kromě prohlédnutí více či méně vzácných karet se zde veřejnost dozví mnoho informací o historii hokejových kartiček. Právě ta minulost je již sama o sobě velmi zajímavá a zaujme širokou veřejnost,” pozval ředitel chomutovského muzea Stanislav Děd. 

Návštěvníci si na výstavě prohlédnou dva a půl tisíce karet s podobiznami a údaji chomutovských hokejistů, ale také celosvětově známých sportovců z tohoto odvětví. Zároveň se dozví, kdy se karty začaly vydávat, jaké jsou nejvzácnější a kolik by si měl takový začínající sběratel připravit peněz, aby si mohl sbírku založit. Některé karty totiž lze pořídit za pár korun, jiné ale mohou stát i stovky tisíc.

Karty fanouška chomutovských Pirátů Miloše Suchopárka v Domě J. Popela z Lobkowitz v Chomutově mohou lidé obdivovat až do 4. dubna. Muzeum je otevřeno od úterý do pátku od 9 do 17 hodin.