e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend – 29. až 31. ledna

publikováno: 27.1.2010, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední lednový víkend nabídne hned několik velkých plesů – třeba v Klášterci na Ohří, Litvínově a Mostě. Vydat se můžete i do kina, třeba na 3D film s dětmi, pro ně máme i další prázdninové nabídky. A nebo do divadla, a to až do Londýna. Nechybí samozřejmě pozvánky na akce na horách – tentokrát běžecké závody na Novém Městě.

Plesy, bály, karnevaly
Reprezentační ples Klášterce nad Ohří se koná ve zdejším kulturním domě v sobotu 30. 1. od 20,00 hodin. Hraje Big Band Relax Mladá Boleslav, vystoupí Marcela Březinová, Heidi Janků, taneční skupina Styl, taneční skupina Sign Crab.
V Citadele v Litvínově se 30. ledna uskuteční Reprezentační ples města Litvínov, který má letos charitativní podtext a přispívat bude možné na mateřské centrum Klubíčko. V programu je vystoupení Leška Semelky, Elán revival, North Big Bandu.
XVI. Divadelní ples se koná v Městském divadle v Mostě v sobotu 30. ledna od 20,00 hodin. Kromě herců a hereček zdejší činohry vás čekají taneční ukázky latinsko-amerických tanců, Funny orchestra J. Kleina a revivalová kaplea New age of Smokie.
V pátek 29. ledna má v KD Střelnice v Kadani maturitní ples Střední odborná škola služeb.
V KD Repre v Mostě má v pátek maturitní ples Střední průmyslová škola Most a v sobotu zde pořádá myslivecký ples sdružení Hubert Vtelno.

Koncerty
V sobotu 30. ledna jste od 20,00 hodin zváni do Domu kultury v Duchcově na rockové čaje. Vystoupí kapely Hlahol, ZTT a CTR.
V rockovém klubu V+V v Mostě zahrají v pátek kapely Goodfelas a W. M. Sonk.
Jazz klub v Teplicích pořádá ve čtvrtek 28. ledna koncert skupiny Plankton a v pátek 29. ledna tam koncertuje Ivan Hlas Trio. Začátky ve 20,00 hodin.

Divadelní večer v Peruci
Divadelní večer pořádá v pátek 29. ledna město Peruc. Akce s podtitulem Setkání věků se koná ve zdejším kině. Vystoupí děti z Království hudby a veselých písniček v Peruci s pohádkou Cvrčci a mravenci a úspěšný lounský soubor Třetí věk s hrou Včera se mi zdálo. O hudební doprovod se postará perucký pěvecký sbor LP x-tet. Začátek je v 18,30 hodin.

Trojrozměrné kino
Vydejte se v sobotu s dětmi do kina a to hned na 3D promítání. Nabízí ho digitální kino Žatec, které promítá v městském divadle. Od 19,30 hodin můžete vidět americkou rodinnou komedii Herkules.

Sagittarius
Hudební ceny Sagittarius budou předány ve čtvrtek 28. ledna od 19,00 hodin v kulturním zařízení Střelnice v Kadani. Cenu uděluje KZK nejzajímavějšímu hudebnímu tělesu, které vystoupilo v klubovém cyklu Sagittarius v roce 2009. V rámci cyklu proběhlo v roce 2009 devět koncertů nominovaných kapel. Publiku se představily jedinečné kapely nejen s českými muzikanty, ale i s hudebníky z Turecka, Rakouska, Íránu, Dánska a dalších zemí. Součástí předávání cen Sagittarius 2009 bude i představení hudební kompilace Sagittarius 2009. Na ní jsou obsaženy skladby všech hostů v rámci cyklu v roce 2009. Během večera vystoupí skupina Metamorphosis.

Noc s Baltíkem
Dům dětí a mládeže Bílina připravil na pololetní prázdniny Noc s Baltíkem. Přihlásit se mohou děti od 2. třídy. Program začíná v pátek 29. ledna v 18,00 hodin a končí v sobotu v 11,00 hodin. Děti budou vyrábět letadla, vyrobí si také vázu ze sádry a obvazu a pohyblivou papírovou loutku. Chybět nebudou ani hry na počítači.

Za dvanácti měsíčky
Dům dětí a mládeže v Mostě zve děti od tří let na akci s pohádkovými úkoly Putování za dvanácti měsíčky aneb jak šla Maruška pro jahody. Akce se koná v neděli 31. ledna v Domě dětí a mládeže v Mostě, Okružní ul. 1235. Start je od 15,30 do 16,00 hodin, poté bude možné si opéci vlastního vuřta na ohništi u dvanácti měsíčků.

Pravěká móda
Chcete vědět, co se nosilo v pravěku – a to nikoliv jako slovní hříčka, ale skutečně? Vydejte se na přednášku archeoložky Mgr. Lindy Pilařové na téma Odívání v pravěku. Akce se koná ve středu 27. ledna od 17,00 v sále Severočeské vědecké knihovny (W. Churchilla 3) v Ústí nad Labem. Přednáška bude doprovázena promítáním ilustračních obrázků a fotografií, chybět nebude ani praktická ukázka předení a tkaní na karetkách.

O Havlovi
Městská knihovna v Jirkově pořádá v pátek 29. ledna v 17,00 hodin besedu spojenou s autorským čtením. Jejím protagonistou bude Daniel Kaiser, autor životopisné knihy o Václavu Havlovi. Povídání bude zaměřené na zajímavosti spojené s tvorbou jeho knihy - jak dlouho na ní pracoval, s kterými kritiky či sympatizanty exprezidenta vedl rozhovory, jak probíhaly schůzky s Václavem Havlem a podobně.

Výstavy
Dům Dětí a mládeže Bílina připravil na měsíc únor originální výstavu Jak čas letí s Domem dětí. Zahájena bude v pondělí 1. února v 10,00 hodin ve Výstavní síni U Kostela. Na výstavě budou k vidění fotografie z akcí za posledních pět let, výrobky dětí, dozvíte se jakých úspěchů DDM Bílina dosáhl, seznámíte se s připravovanými letními tábory a k vidění bude propagační film o stanovém táboře v Horní Cerkvi.
50 let od úmrtí krušnohorského krajináře Gustava Zindela připomene výstava v Regionálním muzeu K. A. Polánka v Žatci. Prostřednictvím jeho obrazů navštívíte Krušné hory a jejich obyvatele v době před 1. světovou válkou. Vernisáž výstavy je 4. února od 17,00 hodin.
Tento týden se v Galerii Radniční sklípek v Litvínově otevřela putovní výstava, která představuje slavné vily Ústeckého kraje. Otevřena bude do 17. února od úterý do pátku od 9,00 do 19,00 hodin, o víkendu od 14,00 do 18,00 hodin.

On-line divadlo i v Teplicích
Také v Teplicích si můžete vychutnat přímý přenos z divadelního představení, jaké nabízí žatecké divadlo v případě Metropolitní pery New York. Kino Květen nabídne přenos z Národního divadla v Londýně, a to v sobotu 30. ledna od 14,00 hodin. Na programu je adaptace posledního dobrodružného příběhu Terryho Pratchetta Národ.

Lyžování
V neděli 31. ledna se na Novém Městě v Krušných Horách na Teplicku uskuteční Krušnohorská 30 - závod v běhu na lyžích klasickou technikou. Start je na zdejším běžeckém stadionu v 11,30 hodin, závodit se bude na tratích od 1 km (děti předškolního věku), až po mužský závod na 30 km. Přihlášky jsou možné zde: www.lokomotiva-tp-lyze-beh.webnode.cz.
Za běžkami můžete vyjet také na Dlohou Louku, kde jsou upravené stopy a dobré podmínky. Z Litvínova vyráží každou sobotu a neděli skibus, který odjíždí v 9,30 hodin z autobusového nádraží, v 9,45 hodin z Loučné a v 10,50 hodin staví v Oseku na náměstí. Zpět se autobus vrací v 15,30 hodin. Další skibus odjíždí z litvínovského nádraží v 8,30 hodin, a to do lyžařského centra Klíny.

Nezapomeňte, že další akce v mnoha městech kraje jdete v rubrice PROGRAMY.