e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Mostečtí školáci se se zdravým stravováním seznamují v nové kuchyňce

publikováno: 26.12.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Zcela nové vybavení školní kuchyňky získali školáci ze základní školy J. A. Komenského v Mostě. Zařízení si mostecká základka pořídila z finančního daru od společnosti United Energy ve výši 45 tisíc korun. 15. základní škola je zapojena do projektu Zdravá škola. V kuchyňce se žáci v rámci výuky seznamují se zdravým životním stylem a zdravým stravováním.

Kuchyňka je mimo výuku využívána například i v rámci práce sociálních pracovníků se žáky ze slabšího sociálního prostředí či školní družinou nebo Mateřským centrem. „Předchozí zařízení již bylo značně opotřebované a omšelé, proto jsme rádi, že United Energy vyslyšela naši prosbu a přispěla na pořízení nové kuchyňské linky. Sami jsme si pak ještě dokoupili nové lino a domácí spotřebiče a nechali vymalovat stěny, které si děti vyzdobily svými obrázky. Teď se jim zde krásně tvoří,“ sdělila ředitelka školy Dagmar Šolarová.

Slavnostní předání proběhlo za přítomnosti generálního ředitele teplárenské společnosti Milana Boháčka. Součástí prohlídky zmodernizované kuchyňky byla i ukázka pečení perníčků, které žáci poskytlit do charitativního bazaru společnosti United Energy, který se konal v ZUŠ F.L. Gassmanna v Mostě.

ZŠ J. A. Komenského byla jedním z úspěšných žadatelů o sponzorský dar v prvním kole v letošním roce. Druhé kolo žádostí o dary a sponzoring bylo vyhlášeno počátkem listopadu. Bližší informace najdete na www.tepelnapohoda, v záložce „…regionu“