e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Svařák, varhany a italská buchta: Červený Hrádek zve na Adventní prohlídky

publikováno: 26.11.2016, kategorie: Památky, autor: Jitka Viziová

Sdílet: facebook twitter google+

Speciální předvánoční prohlídky Červeného Hrádku připravil jirkovský KVIZ pro návštěvníky zámku. Dozvědí se třeba, jakou vánoční tabuli připravují v Itálii či Anglii nebo si prohlédnou hraběnčinu komnatu. Prohlídky se budou konat každou adventní neděli odpoledne od 13,00 hodin do večera.

Turistický okruh je kvůli rekonstrukci hlavního sálu zrušený, oblíbené adventní prohlídky ale na zámku vynechat nechtěli. A přestože opravovanému sálu se návštěvníci vyhnou, speciální prohlídky nabízejí pořád dost nevšedních lákadel. 

Co například? Hraběnka a komorník coby doprovod nebudou tentokrát vyprávět o historii zámku, tématem budou Vánoce. Návštěvníci budou moci například porovnat české zvyky s těmi zahraničními. Na ukázkové vánoční tabuli nebude kapr se salátem, ale třeba anglický vánoční puding či sladké italská buchta panettone.

Součástí prohlídky bude také krátký varhanní koncert a pěvecké vystoupení v zámecké kapli, královské apartmá (nabízené jindy hotelovým hostům) se na chvíli promění v hraběnčinu komnatu a cestu výprava zakončí ve zdejší vinárně. „Tam budou moci všichni ochutnat domácí cukroví, vánočku a bude připravené i svařené víno,“ dodává k tomu ředitel KVIZu Bedřich Fryč.

Adventní prohlídky Červeného Hrádku budou probíhat po čtyři neděle v pěti různých časech (viz níže). Vstupné je 120 korun za dospělého a 60 za děti. Je ale lepší si místo zarezervovat, a to na telefonním čísle 474 684 560.

Adventní prohlídky:

O nedělích 27.11., 4.12., 11.12. a 18.12. vždy v časech 13.00, 14.30, 16.00, 17.30, 19.00 hodin