e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Moritzburgu opět ožívá Popelka

publikováno: 26.11.2013, kategorie: Výstavy, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Češi i Němci si bez této pohádky nedovedou představit Vánoce. A kdo chce prožít romantiku zasněženého zámku prince Pavla Trávníčka, měl by vyrazit do Moritzbugu, severně od Drážďan. Zimní sezóna tu každoročně patří výstavě k filmu Tři oříšky pro Popelku a ani letos tomu není jinak. Na rozdíl od českých památek, konec sezóny tady neznají, a výstava bude otevřena až do začátku března šest dní v týdnu.

Popelka se stala neodmyslitelnou součástí historie zámku Moritzburg. Také v Německu totiž patří k nejoblíbenějším vánočním příběhům. Každý rok pořadatelé výstavu inovují.  „Kromě mnoha originálních kostýmů se tuto zimu výstava zaměřuje na 'mýtus Popelka', tedy otázku, proč pravě tento film je mezi diváky tolik oblíbený,“ vysvětlují organizátoři. „Více než 450 000 nadšených návštěvníků se nemůže mýlit. Ponořte se do historie jedné z nejkrásnějších filmových pohádek všech dob!“ vyzívají k návštěvě.

Výstavu k filmu Tři oříšky pro Popelku si můžete prohlédnout do 2. března denně kromě pondělí od 10,00 do 18,00 hodin, poslední vstup je o hodinu dřív. Mimořádně bude otevřeno také 23. prosince od 9,00 do 13,00 hodin. Zámek leží cca 20 km severně od Drážďan. Patří k nejkrásnějším v Sasku a je obklopen rybníky, v létě si v něm můžete prohlédnout třeba pokoj zdobený ptačím peřím, Bažantí zámeček a projít si krásný zámecký park.