e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nová & Malásek: Turné ve dvou se zastaví v Žatci

publikováno: 26.10.2018, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

V úterý 30. října v 19,00 hodin se v Městském divadle Žatec můžete opět setkat s Lenkou Novou, která tam už zpívala v rámci turné Michal Horáčka a se svou bývalou skupinou Laura a její tygři. Šansoniérka a skladatelka na jaře vyjela na komorní turné, zaštítěna pouze klavírním doprovodem Petra Maláska. Šňůra nese název „Ve dvou tour“.

Nápad na komorní šňůru vznikl z přání, aby Nová s Maláskem spolu vystoupili na jednom koncertu v kuřimské vinotéce. Oba se znají z projektů Michala Horáčka, a tak nebylo těžké najít stejnou notu. Společné koncertování se jim zalíbilo natolik, že odehráli ještě pár koncertů navíc a shodli se, že by z toho mohla být trvalejší spolupráce. 

Do repertoáru zařadila své nejoblíbenější písničky od různých autorů, kteří jí v průběhu kariéry přispěli nějakou písní do repertoáru. Většina jich je otextována Michalem Horáčkem. Jádro výběru by měly tvořit písně z jejího posledního úspěšného alba Čtyřicítka.

Klavírní doprovod si vyžádal značné úpravy u mnoha skladeb. Přesto se snaží zachovat dynamiku i atmosféru původních nahrávek. Podle Lenky Nové to Petr Malásek zaranžoval podle jejích představ a vystihl to, co je ve skladbách podstatné. Petr Malásek má zkušenost s koncerty s Hanou Hegerovou, Martou Kubišovou a také Lucií Bílou. Nepřekvapí ho tedy ani spolupráce s další šansoniérkou, jíž se Lenka Nová postupně stala po odchodu z Laury. 

S podzimem opět vyráží do českých klubů a divadel, jako hudebně pěvecké duo. Hlavním kritériem při výběru míst prý byla jejich útulnost, aby se divák mohl soustředit jen na sebe a na hudbu. Představení trvá asi 90 minut.

V plánu je vydání live nahrávky z turné, první živá deska v Lenčině diskografii. Vyjít by měla na podzim, takže by z ní mohl být pěkný dárek vánocům pro ty, kteří se na koncert nedostanou. Album by mělo vyjít v říjnu. 

Tak tedy pokud nevíte, co s načatým dlouhým podzimním večerem, komorní koncert Lenky Nové a v doprovodu Petra Maláska je ideálním řešením.