e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Lovosice se o víkendu změní na město plné oslav

publikováno: 26.9.2013, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Jana Hejdová

Sdílet: facebook twitter google+

Velké slavnosti v Lovosicích odstartují v sobotu 28. září dopoledne Svatováclavskou poutí. Program je připraven jak pro dospělé, tak pro děti a odehraje se na Václavském náměstí, u kostela sv. Václava a v lesoparku Osmička. Připravena je řada hudebních vystoupení, divadelní představení pro nejmenší, dočkají se ale i milovníci historie.

Ve stejný čas se totiž odehrají také Valdštejnské slavnosti, které mají připomenout povýšení Lovosic na město. Lidé se tak mohou těšit na dobové trhy, ukázku starých řemesel a další aktivity, které navodí atmosféru počátku 17. století.

„Program je připraven tak, aby si vybraly všechny věkové kategorie. Věříme, že nám bude i letos přát počasí a akce do města přivede spoustu návštěvníků," říká starostka Lovosic Lenka Lízlová.

Významnou událostí, která se odehraje také o tomto víkendu, je připomenutí 60. výročí lovosického gymnázia. Připraven je celodenní program, na který vedení školy zve nejenom bývalé a současné studenty a pedagogy, ale i ostatní příznivce školy.

Celý program najdete na webu KS Lovoš.