e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Americká závodní legenda NASCAR se vrací do Mostu spolu s trucky

publikováno: 26.8.2021, kategorie: Sport, autor: Radek Laube

Sdílet: facebook twitter google+

Během jediného závodního víkendu 27. až 29. srpna se divákům na Autodromu Most představí hned dva mimořádně atraktivní šampionáty – tradiční podnik FIA European Truck Racing Championship a OMV MaxxMotion NASCAR Show. Mostecký závodní víkend také zpestří závody MAXX Formula, v kterých jsou k vidění monoposty F1 z nedávné historie.

V loňském roce se fanoušci závodů amerických sedanů na druhý ročník podniku NASCAR Whelen Euro Series 2020 v Mostě těšili marně. Známé okolnosti neumožnily jeho uspořádání v původním ani v náhradním termínu. Také letos nebylo možné závod uspořádat v původně plánovaném termínu, takže se americké stock-cars v Mostě setkají s evropským šampionátem tahačů. Pro fanoušky závodů velkých aut a burácejících motorů se tak nabízí mimořádně atraktivní podívaná a vyrovnané závodění s ostrými souboji, při nichž nejsou výjimkou občasné kontakty. Jedinečnou zvukovou kulisu velkoobjemových motorů V8 NASCAR již dnes žádná jiná kategorie v Evropě nenabízí. Na startovním roštu se představí i domácí reprezentanti - v závodech tahačů exmistr Evropy Adam Lacko a v EuroNASCAR Martin Doubek.

Stejně jako před dvěma roky bude ve startovním poli také mistr světa formule 1 a vítěz 500 mil v Indianapolisu Jacques Villeneuve, který říká: „Závodění v NASCAR Whelen Euro Series je fantastický zážitek. Vůz je zárukou čistého závodění ze staré školy, takže se můžete vrátit ke kořenům a znovuobjevit, proč závody tak milujete. Na trati se odehrává spousta tvrdých soubojů, ale atmosféra v padoku je skvělá - jako velká rodina usilující o stejný cíl. Je to opravdu skvělá kombinace.“

Podle epidemiologických předpokladů bude fanouškům umožněn vstup do padoku a těšit se mohou i na tradiční Truck Festival.