e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 28. až 30. srpna

publikováno: 26.8.2020, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední prázdninový víkend je nabitý akcemi. Máme pro vás více než dvě desítky tipů: rozloučení s prázdninami, festivaly a slavnosti, dožínky, netradiční prohlídky, závody aut i koní, divadla na zámcích...

Czech Truck Prix
Mostecký okruh přivítá o víkendu 28. až 30. srpna 28. ročník svého nejprestižnějšího a nejnavštěvovanějšího podniku každoročního kalendáře Czech Truck Prix, jehož součástí je také The Most Truck Festival. V pátek se konají tréninky, závodí se v sobotu i neděli. Podrobnosti se dozvíte v Magazínu.

Lišnické štrúdlování
Milovníci štrúdlů by neměli chybět poslední prázdninovou sobotu v Lišnici na Mostecku. Soutěž v pečení nejlepšího závinu začíná v 15,00 hodin, už předtím zahraje Mostečanka a připraveny jsou také olympijské hry – zábavný souboj obcí o starostův sud. Večer zahraje kapela New Age of Smokie a v deset program zakončí ohňostroj.

Street party
V sobotu 29. srpna měl být v Kadani Císařský den, padl ale za oběť koronaviru. Místo toho si můžete užít na pěší zóně Street Party. Probíhat bude od 16,00 do 22,00 hodin, vstup dobrovolný.

Chomutovský půlmaratón
V Chomutově startuje v sobotu 29. srpna další ročník Chomutovského půlmaratónu. Hlavní závod startuje v 11,00 hodin na náměstí 1. máje, kde je také závodní kancelář, děti startují o čtvrt hodiny později. Startovné na místě je 500 korun. Závodí jednotlivci ve všech kategoriích i štafety na 3x7 km.

Rozloučení s prázdninami
Dům dětí a mládeže v Jirkově pořádá pro děti rozloučení s prázdninami na téma Za pokladem kapitána Jirky. Akce se koná v neděli 30. srpna od 13,00 hodin v Olejomlýnském parku. Děti čekají soutěže, malování na obličej, kreativní dílny, dospělé kapela 4. cenová.

Malířské sympozium
V oranžérii zámku Červený Hrádek budou od 30. srpna do 4. září tvořit výtvarníci. Sympozia se zúčastní Vladimír Franz, Roman Křelina, Jaromír Másler a Aleš Novák. Vernisáž vzniklých děl se koná v pátek 4. září v 16,00 hodin v Rytířském sále.

Kotěrova kolonie zblízka
Na prohlídku nejstaršího zahradního města v Čechách, projektovaného zakladatelem moderní české architektury Janem Kotěrou, zve Oblastní muzeum v Lounech. V sobotu 29. srpna vás kolonií provede Martin Vostřel. Sraz je v 17,00 hodin na nároží ulic Dykova a Čeňka Zemana (u mateřské školky). Cena 20 korun.

Festival Recykult
Multikulturní pouliční festival, který se měl původně konat v květnu, se rozprostře kolem mosteckého Repre v sobotu 29. srpna. Tématem toho letošního Recykultu bude les. Kromě zábavy a ochutnávání dobrot se tak naučíte sázet stromy a pečovat o ně. Podrobnosti o akci se dozvíte v článku.

Hradozámecká noc
Tradiční akce Národního památkového ústavu na závěr prázdnin se bude letos konat v sobotu 29. srpna. Jejím cílem je představit památky v netradiční době a s netradičním programem. Čekají vás kostýmované noční prohlídky na různá témata. Dozvíte se o životě na zámku, jeho obyvatelích či šlechtickém stolování, ale také o netopýrech. Přehled, které zámky a s jakým programem navštívit, nabídl pondělní článek v Magazínu.

Dostihové odpoledne
Vrchol dostihové sezóny má na programu v neděli 30. srpna závodiště v Mostě. Pojede se Velká letní cena Ústeckého kraje, Svatováclavská cena Vršanské uhelné a steeplechase. Začátek dostihového odpoledne je ve 13,00 hodin. Pro děti je připravena show s hasiči a prohlídky hasičského vozu. Kyvadlová doprava jezdí od Prioru zdarma.

Labutí píseň prázdnin
Rozloučení s prázdninami chystá na sobotu 29. srpna Archeologický skanzen Březno. Čekají vás hry a řemesla starých Slovanů, křest nového domu se slavnostním zapálením kuchyňské pece, vaření, stříhání ovcí a program pro děti. Otevřeno od 10,00 do 17,00 hodin.

Noční prohlídka
Na Horním Hradě se koná poslední prázdninová noční prohlídky s Viktorem Braunreiterem. Čeká vás výlet do hradu i kolem něj a spousta historek a pověstí. Začátek ve 20,00 hodin.

Na kole na Bouřňák
V Duchcově startuje v sobotu 29. srpna amatérský cyklistický závod, jehož trasa vás dovede na vrchol Bouřňák na Teplicku. Start ve 14,00 hodin, prezence o hodinu dříve na adrese Švermova 13, startovné 300 korun.

Únik z věže
Cesta do středověku vás čeká během únikové hry v Mikulovické bráně v Kadani. Zapojit se můžete v pátek a sobotu od 14,00 do 20,00 hodin. Hra je určena pro 2 až 6 hráčů, vstupné 380 korun. Rezervujte si čas na liebscher@kultura-kadan.cz.

Dětský den
Na závěr prázdnin pořádá zámek Krásný Dvůr na Podbořansku dětský den. Konat se bude v neděli 30. srpna. Připraveny jsou mimořádné prohlídky s mladým panem hrabětem Evženem Karlem Černínem – začínají každou hodinu od 10,30 do 16,30, v zámecké zahradě se konají divadelní představení v 11,00 a 15,00 hodin.

Divadlo na zámku
V pátek 28. srpna hostí zámek Libochovice dvě divadelní představení. Pro děti je určena od 17,00 hodin hra Bylo nás pět a od 19,00 hodin pak pro dospělé tragikomedie Nejstarší řemeslo.
Další divadlo v zámeckých prostorách si můžete užít v sobotu 29. srpna od 20,00 hodin na zámku Nový Hrad na Lounsku. Hostuje zde Rádobydivadlo Klapý s komedií Jacobowski a Stjerbinski.

Sportovní den s koňmi
Ve Stáji v Droužkovicích na Chomutovsku se v sobotu 29. srpna od 10,00 hodin koná den pro všechny milovníky koní a jezdeckého sportu. Na programu je dětský křížkový parkur, jízda zručnosti pro děti i dospělé, westernové disciplíny a skokové soutěže.

Modlanské slavnosti
V Modlanech na Teplicku pořádají v sobotu 29. srpna Slavností obcí Modlanska. Pro děti je připravena od 11,00 hodin zábavná show s T-Rexem, od 14,00 hodin začíná program pro dospělé s hudbou.

Dožínky
Okresní dožínky se konají v sobotu 29. srpna ve Vrskmani na Chomutovsku v parku. Projede spanilá jízda zemědělské techniky, která bude také na místě vystavena, a k tomu můžete nakoupit na farmářském trhu. Začátek v 15,00 hodin, v 16,00 hodin předání dožínkových věnců a na závěr dožínková zábava s hostinou.

Živá zahrada
Na zámku Korozluky u Mostu se v neděli 30. srpna koná další ročník festivalu Živá zahrada. Čekají vás výtvarné dílny, loutková divadla, historické pouťové atrakce a hry. Od 10,00 do 17,00 hodin, vstupné děti 60 Kč, dospělí 80 Kč.

Koncerty
Písničky Michala Tučného budou znít v pátek 28. srpna od 19,00 hodin pivovarem Ossegg v Oseku.
Zámek Nový Hrad v Jimlíně pořádá v neděli 30. srpna festival, na němž bude znít big band, swing či filmová hudba. Začátek ve 12,00 hodin, vstupné dobrovolné.
Ve vinařství v Třebívlicích koncertuje v sobotu 29. srpna od 19,00 hodin David Koller.
V žateckém budíku v rámci programů Dočesná jinak zahraje v sobotu od 17,30 hodin saxofonový kvartem Talea.
V Klášterní zahradě v Žatci bude koncertovat v sobotu od 20,00 hodin kapela Zrní.

Další tipy můžete vyhledávat v Kalendáři akcí

Foto ze zámku Korozluky.