e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Podpořte Kadaň v anketě o nejlepší destinaci roku

publikováno: 26.8.2016, kategorie: Turistika, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Stane se další krásné místo Dolního Poohří nejatraktivnější turistickou destinací v České republice? Až do 30. září o tom můžete svým hlasem pro královské město Kadaň rozhodnout i vy. Toto město na řece Ohři se totiž jako jediný zástupce Ústeckého kraje probojovalo do finále třetího ročníku ankety DestinaCZe 2016, vyhlášené agenturou CzechTourism.

„Jsme pyšní, že se nám podařilo prosadit město Kadaň do výběru 25 nejzajímavějších míst v republice, mezi nimiž nyní svými hlasy návštěvníci vybírají vítěze. Věřím, že Kadaň je velkým favoritem,“ prozradila ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří  Libuše Novotná Pokorná. Že je u návštěvníků Dolní Poohří opravdu oblíbené, dokazuje výsledek prvního ročníku. V roce 2014 se totiž nejatraktivnějším místem ČR stal nedostavěný chrám v Panenském Týnci na Lounsku. Absolutní vítěz ankety, zařazený do kategorie Genius Loci, si odnesl přes 22 tisíc hlasů. Žatecký Chrám chmele a piva pak zvítězil s více než deseti tisíci hlasy v kategorii Fénix – znovuzrozený projekt.

Královské město Kadaň soutěží v nově vyhlášené kategorii Po stopách Karla IV. Rozvoj města je totiž úzce spjat s právy a výsadami, které mu tento panovník udělil. Sám osobně Kadaň hned dvakrát navštívil, na což místní dodnes vzpomínají a každým rokem na konci srpna oslavují tzv. Císařský den. Hojně navštěvované historické slavnosti, na které přijíždí vždy sám císař s družinou, se letos konají 27. srpna.

Hlasovat je možné až do konce září na stránce www.soutezdestinacze.cz. Turisté mají k dispozici celkem deset hlasů, které mohou rozdělit mezi vybrané lokality nebo je věnovat jedinému favoritovi. Hlasování je spojené také se soutěží, v níž je možné každý týden vyhrát poukazy na služby či dárkové balíčky. Hlavní cenou jsou pak pobyty na zámku ve Žďáru nad Sázavou nebo wellness ve Velkých Losinách.