e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 28. až 30. července

publikováno: 26.7.2017, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední červencové tipy budou inspirací pro návštěvu Krušných hor. Výlety z našeho Speciálu Léto v Krušných horách můžete doplnit třeba o Krušení na Měděnci, poutě ve Vejprtech a Božím Daru, slavnosti v Nové Vsi, hudbu na Jezeří nebo den medu na Hauštejně.

Oslava řeky Ohře
Poslední červencová sobota už tradičně patří Oslavě řeky Ohře. Ta letos dopluje do dalšího města – do Žatce. Destinační agentura Dolní Poohří připravuje zábavný program na sobotu 29. července od 14,00 hodin ve sportovním areálu u koupaliště. Děti potěší postavy Ohřinky, Ohřínka a víly Egerie, hrát bude kapela Brass Band. Podrobnější program najdete v článku Oslava řeky Ohře dopluje tuto sobotu do Žatce.

Kamenné hry
Jak se bavili lidé v pravěku? Vyzkoušet si to můžete v archeoskanzenu Březno u Loun, kde se v sobotu 29. července konají Kamenné hry. Utkat se můžete v loveckých disciplínách, bojovnických dovednostech i zemědělských kratochvílích jako je hod polenem nebo rychlostní drcení obilí. Pro labužníky jsou připraveny soutěže v pojídání vajec, případně si můžete opéct buřt na ohni. Vstupné je 50 Kč pro dospělé, 20 Kč děti, rodina 100 Kč. Program bude probíhat od 10,00 do 17,00 hodin.

Výstava na nádraží
Železniční stanice v Dubí, kudy prochází Moldavská horská dráha, zpřístupní o víkendu 29. a 30. července výstavu fotografií této trati. Otevřeno bude od 10,30 do 18,30 hodin. Právě v Dubí momentálně končí svou cestu vlaky na této historické trati, kvůli problémům na trati pokračuje dál na Moldavu autobus. 

Didgeridoo v synagoze
Zajímavé propojení hudby australských domorodců, moderních technologií, živé malby a tajemného prostoru synagogy nabídne páteční večer 28. července. Žatecká synagoga v Dlouhé ulici pořádá večer nazvaný Zjevování. Vystoupí na něm hráč na  didgeridoo Ondřej Smeykal, o výtvarnou stránku programu se postará Patrik Hábl. Začátek ve 20,30 hodin.

Měděnecké krušení
Popáté pořádá spolek Historické rudné doly Mědník akci k připomenutí slavné hornické tradice Krušných hor. Měděnecké krušení, tentokrát na téma Ze života havířů, se bude konat na Měděnci na Chomutovsku 29. července. V poledne projde obcí slavnostní hornický pochod, historii přiblíží tématická výstava mosteckého muzea Ze života havířů. Hornický program doplní hudba, noční laserová show, program lanového centra, ukázky hasičů a policie. Od 16 hodin se můžete zaposlouchat do Rudohorských pověstí Petra Himmela.

Večerní jízdy zooparkem
I tento víkend si můžete v pátek a sobotu užít projížďky večerním zooparkem v Chomutově. Safari Expres bude jezdit vždy ve 20,15 od zastávky před restaurací Tajga (vchod od Kamencového jezera). Jízdné pro dospělé je 80 Kč, pro děti 50 Kč. O tom, zda skutečně safari jezdí, se informujte na tel. 474 629 917.

Offroad závody
Offroadové závody zakončené rockovým koncertem lákají tento víkend na závodiště Bezděkov na Žatecku. Trialové závody v terénu začnou v sobotu 29. července od půl desáté dpoledne pod názvem Offroad párty Bezděkoff 2017. Podrobnosti se dočtete v článku V Bezděkově se o víkendu jedou offroadové závody.

Rytíři na Stekníku
Sobotní odpoledne na zámku Stekník bude patřit šermířům, rytířům, sokolníkům a tanečnicím. Zahradní slavnost na zámku začne 29. července ve 14,00 hodin, další vystoupení se koná v 16,00 hodin. Součástí programu na nádvoří budou také dobové soutěže pro děti. Ve 14,30 hodin začíná prohlídka zámku, kterou ukončí pěvecké vystoupení Komorního sboru v Teplicích v zámecké kapli. Vstup na nádvoří je zdarma, prohlídky stojí 80 Kč pro dospělé, děti, studenti a senioři 60 Kč.

Letnění v Dubí
Sportovní areál v Dubí 2 Bystřici pořádá v pátek 28. července letní program s hudbou a kinem. Od 18,00 hodin hraje skupina Ferit, od 22,00 hodin pak uvidíte českou hořkou komedii Teorie tygra. Vstup je zdarma.

Anenská pouť
V Božím Daru v Krušných horách se v sobotu koná Anenská pouť. Od 10,00 do 17,00 hodin můžete v centru obce navštívit stánky řemeslníků a umělců z Krušných hor, dílničky, pobavit se na historických kolotočích nebo při divadle.

Chvála medu
Sladké slavnosti má podtitul sobotní program na Horním Hradě u Stráže nad Ohří. Mlsati dovoleno. Dozvíte se, jak a proč včelařit i co všechno nám včely přinášejí. Program probíhá od 10,00 do 17,00 hodin a k poslechu bude hrát kapela Poslední vagón. Vstupné děti 100 Kč, dospělí 150 Kč.

The Most Show
Velkou show, která spojí motorismus, hudbu a dobré jídlo, chystá na tento víkend Autodrom Most. Hlavní program začíná v sobotu 29. července v 9,00 hodin. Informace získáte na webu autodromu nebo v článku The Most Show nabídne sportovní, kulturní i gastronomické zážitky

Hudební léto v Jezeří
Tento víkend začíná letní hudební program na zámku Jezeří u Litvínova. První koncert série, jejímž cílem je obnovit velkou hudební historii zámku, začíná 29. července v 17,00 hodin. Podrobnosti o celé sérii pro vás připravujeme.

Vůně chleba
Jak se peklo ve mlýně, můžete vyzkoušet o víkendu v Brlohu na Lounsku. V sobotu i neděli 29. a 30. července roztopí potomci mlynářů v původní zrekonstruované pekárně a po 14. hodině budou k ochutnání i koupi dalamánky, housky nebo chleba. Pokud si chcete pochutnat, raději si pečivo rezervujte předem na e-mailu vernermlyn@seznam.cz. Mlýn je pro návštěvníky otevřen o víkendech od 11,00 do 17,00 hodin.

Odpoledne v klášteře
Příjemné nedělní odpoledne můžete strávit v zahradách Františkánského kláštera  v Kadani, kde v neděli 30. července pokračuje kulturní františkánské léto. Od 14,00 hodin zahraje chomutovský písničkář Jindra Kejak a děti čeká od 16,00 hodin Brouhádka divadla Krapet.

Sochaři v horách
Do 29. července probíhá v Horském areálu Lesná v Krušných horách již 6. ročník Krušnohorského sochařského sympozia. Sochařská díla budou poté instalována v krajinném prostředí Horského areálu Lesná. 

Novoveské slavnosti
Podtitul hasičské mají letošní Novoveské letní slavnosti, které se budou konat v Nové Vsi v Krušných horách v sobotu 29. července od 14,00 hodin. Součástí jejich programu bude slavnostní křest nového hasičského vozu, ale také spousta zábavy s hasiči pro děti. Program doplní řemeslné stánky, výstavy v kulturním domě, zpřístupnění větrné elektrárny od 15,00 do 17,00 hodin, a večerní program s hudbou.

Vejprtská pouť
Další akcí v Krušných horách je pouť ve Vejprtech na náměstí TGM, která se koná v sobotu 29. července. Na hlavní scéně bude hrát od 13,00 hodin country, dechovka, bubeníci a na závěr diskotéka. V budově bývalé jednotky se otevře výstava strašidel a pohádkových bytostí, od 14,00 hodin pak mohou děti vidět několik pohádek. Program doplní dětské atrakce a okružní jízdy mašinkou.

Další tipy můžete vyhledávat pomocí Kalendáře akcí

Na fotografii Nová Ves v Krušných horách.