e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Galerii U Plazíka se chystá výstava Mirka Krhounka

publikováno: 26.6.2020, kategorie: Výstavy, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Po dlouhých dnech „kulturní nečinnosti“ opětovně pokračuje ve své výstavní činnosti Galerie U Plazíka v Peruci. Na sobotu 4. července se připravuje další letošní vernisáž fotografií a i veršů s názvem „Prolétám“. Tentokrát bude vystavujícím Miroslav Krhounek a slavnostní zahájení začne ve 14,00 hodin.

Autor žije ve Velvarech a kromě jiných koníčků se zabývá nejvíce fotografováním. To je pro něho především psychický ventil, uklidnění rozbouřené mysli a vnímání krásna kolem nás. Snaží se, aby všechny jeho snímky měly takové to nehmotné a neuchopitelné nic - duši. Fotografie je ale podle něho také věčný okamžik. Zrnko času, otisknuté na filmový materiál, nebo snímač fotoaparátu, které nám právě díky tomu "otisku" může přiblížit ta mnohdy velmi prchavá, okem nezachytitelná kouzla okamžiku. V poslední době autor věnuje stále více pozornosti nejrůznějším problémům druhu, který sám sebe - někdy až k smrti rád - označuje za Homo Sapiens Sapiens, píše verše a hraje na bicí v metalové kapele Hellquisitor. 

Výstava je přístupná o víkendy a svátky od 10,00 do 17,00 hodin až do 30. srpna 2020. Jen pro připomenutí - Městys Peruc leží 15 km východně od Loun, pokud použijete železnici, je zastávka na trati Louny - Slaný.

Foto: Miroslav Krhounek