e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Tipy na víkend 28. až 30. června

publikováno: 26.6.2019, kategorie: Tipy na víkend, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Prázdniny jsou tady. Pokud na jejich první víkend ještě nemáte program, vyberte si z našich tipů. Pozveme vás na hudební festivaly, závody amerických aut nebo do nového infocentra v Krušných horách.

Otevření infocentra
V sobotu 29. června se můžete poprvé vypravit do nového informačního centra na Flájích v Krušných horách. Vyrostlo nad hladinou Flájské přehrady a zajišťovat bude také pravidelné prohlídky hráze unikátního vodního díla. Kdy se tam podívat a kam se vydat na túru se dozvíte v článku Na Flájích bude od víkendu otevřené nové infocentrum.

Opékání ve mlýně
Posedět u ohně v areálu historického mlýna v Brlohu na Lounsku můžete v sobotu 29. června. Vernerův mlýn je k prohlídkám otevřen od 12,30 hodin, táborák se špekáčky začíná v 16,00 hodin.

Bonsaje na zámku
Prohlídku zámku Libochovice vám první prázdninový týden zpestří výstava bonsají, kterou zde tradičně a letos již potřicáté pořádá Bonsaj klub Libochovice. Na nádvoří zámku si můžete od 29. června do 7. července nejen prohlédnout výpěstky, ale také se poradit nebo koupit literaturu. Otevřeno je od 9,00 do 17,00 hodin.

Farmářský festival
V neděli 30. června ožije Dolní Ročov na Lounsku a jeho augustiniánský klášter. Na jeho nádvoří se bude konat farmářský festival s prodejem farmářských výrobků, občerstvením z  z lokálních surovin. Klášter bude otevřen k prohlídkám, čeká vás také hudební vystoupení, dílny pro děti a skákací hrad. Začátek ve 13,00 hodin.

Hradní sympozium
Na Horním Hradě u Stráže nad Ohří začíná v sobotu 29. června další ročník všeobecného uměleckého sympozia. Až do neděle 7. července můžete na hradním nádvoří sledovat při práci mistry umění řezbářského, keramického, sklářského, kamenořezačského a dalších uměleckých směrů. A můžete si z děl i vybrat. Výtěžek z prodeje půjde na obnovu hradu. Otevřeno je denně od 9,00 do 19,00 hodin.

Nascar show
Americký víkend čeká návštěvníky na autodromu v Mostě. Hlavním programem budou závody Nascar, které se jezdí v Americe s motory Chevrolet. Součástí víkendu jsou také závody historických vozů, včetně monopostů, monster show, ukázky amerického fotbalu, roztleskávačky a sraz majitelů historických a americkývh vozidel. Podrobnosti o závodu a spanilé jízdě Mostem v tomto článku.  

Vysmáté léto
Prázdniny v Kadani začínají oblíbeným hudebním festivalem Vysmáté léto pod kadaňskými hradbami. Areál se otevře v 10,00 hodin a zahraje třeba Sabina Křováková, Lake Malawi nebo Olga Lounová, odpoledne David Kraus, Walda Gang, Kryštof, Horkýže Slíže a Leoš Mareš. Vstupenky na místě stojí 750 Kč, děti do 125 cm zdarma.

Den na Šibeníku
Na Šibeníku v Mostě se otevře dětem v den jejich vysvědčení lanového centrum  a rozhledna. Program bude probíhat i na workoutovém hřišti a ve skateparku, kde budou připraveny exhibice nejrůznějšího druhu. V neposlední řadě bude přichystána zábavná stezka Střediska volného času, skákací atrakce či horolezecká stěna. Hlavní program se v pátek odehrává mezi 10. a 13. hodinou. 

Divadlo na zámku
Milostný dopis ženě, kterou nemilujeme – tak se jmenuje inscenace, kterou můžete vidět v sobotu 29. června v sále zámku v Duchcově. Začátek v 18,00 hodin, vstupné 150 Kč, rezervace vstupenek na telefonu +420 417 835 301.

Potlach u Stráníků
Na chatě Barbora v Českém Jiřetíně se opět se jdou milovníci folku a country. Potlach u Stráníků začíná v pátek 28. června v 18,00 hodin, kdy zahraje třeba Kalandra Memory Band a pokračuje v sobotu ve 14,00 hodin. Těšit se můžete na kapely Choroši, Sakum Brdum, Monogram a samozřejmě Stráníky a Míru Ošance.

Vochomůrka fest
Další festival stejné hudby si můžete užít v Proboštově na Teplicku u rybníka v sobotu 29. června. Vochomůrka Fest začíná ve 14,00 hodin a hrrají kapely Tenessee, Průvan, Křáp, Michal Tučný Revival a další. V doprovodném programu se můžete těšit na vystoupení country tanců, bičaře, jízdy na koních a chybět nebude občerstvení. Bude jezdit vláček Humboldt na trase Teplice hlavní nádraží – Luna – Proboštov, náměstí. Vstupné je 100 Kč, děti do 15 let zdarma.

Foto: Autodrom Most.