e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam v létě za divadlem? Do vlaku!

publikováno: 26.6.2018, kategorie: Divadlo a film, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Představení, které se odehrává přímo na železniční trati, můžete zažít každý večer na Švestkové dráze až do středy 4. července. Vlak s originálním divadelním představením Kredenc vyjíždí vždy v osm hodin z lovosického nádraží.

Divadlo se odehrává přímo ve vlaku i na železničních stanicích, kterými vlak projíždí na trati z Lovosic do Mostu. Inscenace stojí na pěti hercích v hlavních rolích vypravěčů a patnácti dalších vystupujících (akrobati, tanečníci, muzikanti, klauni, herci). Herci ve vagonech provázejí diváky příběhem inspirovaným legendami a historií Českého středohoří. Říká se, že právě Švestková dráha umožňuje ty nejkrásnější výhledy na místní krajinu. Samotné vyprávění je proloženo hereckými mikroetudami přímo ve vlaku a výpravnými vstupy přímo v krajině.

Diváci se mohou těšit např. na Anitu Krausovou, Jana Řezníčka, Danu Markovou, Martina Tlapáka či Zbyška Humpolce. Režie se opět ujal Filip Nuckolls. Představení je inspirováno reálnými historickými událostmi, ve kterých figurují zásadní postavy historie regionu, např. K. H. Mácha, J. W. von Goethe, Ulrika von Levetzow či Kašpar Kaplíř ze Sulejovic a další. Ve vlaku jsou navíc cestujícím nabízena lokální vína, slivovice nebo mošty z přilehlých sadů.

Vstupenky jsou v předprodeji na www.vstupenky.festivalkult.cz, vlak odjíždí vždy ve 20,00 hodin z nádraží Lovosice, kam se také v půl jedenácté vrací. Představení je přístupné pro děti od 8 let.