e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Karavana se solí dorazí poslední školní den do Loun

publikováno: 26.6.2015, kategorie: Pro děti, autor: Blanka Tomášková

Sdílet: facebook twitter google+

V úterý 30. června přijede do Loun na Mírové náměstí historický povoz se solí. Skupina německých nadšenců chce lidem na staré solné stezce připomenout, jak kdysi obchod se solí na této strategické cestě fungoval a jak dlouho trvalo, než byla sůl dovezena až do Prahy. Připraven bude bohatý program hlavně pro děti jako dárek ke konci školního roku.

Povoz začátkem měsíce vyjel z německého Halle a každý den zastavuje v jednom městě, aby nám dospělým a hlavně dětem ukázali, jak se sůl převážela, co vše se solí cestou mohlo stát a jak důležitá surovina to je pro náš život. 

Do Loun přijedou v úterý kolem 13. hodiny. Aby čekání na vůz nebylo tak dlouhé, čeká nás laboratoř pod širým nebem, kde budou probíhat hokusy-pokusy… Tento den je konec školního roku, a tak tento den i chemie může být zábava. Vše bude provázeno show Josefa Aloise Náhlovského, který jistě pobaví malé i velké svými učitelskými zážitky a vtipnými komentáři ke konci roku a škole. Jeho show je doplněna hudbou skupiny Kozí Bobky. Vše vypukne na Mírovém náměstí v Lounech v 10,00 hod. Vstup, poučení i zábava zdarma.

Určitě budou další překvapení, ale ty Vám neprozradíme. Přijďte se sami podívat a oslavit netradičně konec školního roku, kde se spojí hodina dějepisu a chemie do dokonalé show.