e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pro bezpečný nejen začátek prázdnin

publikováno: 26.6.2009, kategorie: Tipy na víkend, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Policie Severočeského kraje připravila pro širokou veřejnost akci zaměřenou na bezpečnost silničního provozu opepřenou lákavými ukázkami. Poslední červnovou neděli (28. 6.) slaní na mosteckém polygonu členové zásahové jednotky Policie ČR, policisté zasáhnou proti nebezpečnému pachateli a své dovednosti z výcviku předvedou i služební psi.

A to vše v rámci podniku Bezpečný začátek prázdnin s Policií České republiky, který se uskuteční v prostoru výcvikového centra polygon.

Celá akce je zaměřena na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích, na prvky aktivní a pasivní bezpečnosti, připraveny jsou ukázky dopravní nehody, následného šetření a dokumentace takové nehody. Řidiči si budou moci nechat změřit rychlost vozidla, pracovníci magistrátu poradí, jak a kdy vyměnit řidičský průkaz nebo jak funguje bodový systém. Vedle státních policistů budou radit a předvádět své služby a dovednosti policisté ze sousedního Německa, hasičský i zdravotnický záchranný sbor, pracovníci Centra bezpečné jízdy Pologyn Most nebo BESIP Team.

Program, kterým bude provázet moderátor Vlasta Vébr, začne v 10 hodin a skončí v 16 hodin.