e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zahradním domem v Teplicích bude znít Dvořák a Beethoven

publikováno: 26.5.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Smyčcové kvartety Antonína Dvořáka a Ludwiga van Beethovena budou znít v pondělí 5. června Zahradním domem u zámeckého parku v Teplicích. Po víkendové zastávce v Klášterci nad Ohří se totiž do Teplic vrací Hudební festival Ludwiga van Beethovena.

V pondělí 5. června bude v Zahradním domě koncertovat Heroldovo kvarteto, pojmenované po sólistovi, pedagogovi, houslaři a skladateli přelomu 19. a 20. století Jiřím Heroldovi. V Teplicích bude mít čtveřice ve složení Petr Zdvihal, Jan Valta, Karel Untermuller a David Havelik na programu Smyčcový kvartet G dur, op. 106 Antonína Dvořáka a Beethovenův kvartet e mol, op. 59 č. 2 „Razumovský“.

Heroldovo kvarteto bylo založeno roku 1998 a již v roce 2001 získalo Cenu Českého spolku pro komorní hudbu. Mezi zahraniční úspěchy patří koncertní vystoupeni v mnoha zemích Evropy, v Japonsku, Brazílii, Austrálii či na Havajských ostrovech. Soubor koncertoval v londýnské Wigmore Hall a vystoupil na světové výstavě EXPO v Aichi (Japonsko). Kvarteto vystupovalo na Mezinárodním festivalu v Českém Krumlově a také v rámci Mezinárodního festivalu Pražské jaro. Kvarteto natočilo pět CD (poslední kvartety českých mistrů, vrcholné Mozartovy kvartety, vokálně-instrumentální díla inspirovaná anglickou poezii, skladby Václava Zahradníka a souborné provedení kvartetního díla Luboše Sluky). 

Koncert začíná v 19,00 hodin. Podrobný program najdete na festivalovém webu

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Od pondělí 15. května můžete festivalové dění sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem.