e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Desítka prázdninových tipů pro děti z Lounska

publikováno: 26.3.2021, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Výlety podél Ohře, výtvarné tábory, kurz herectví nebo kouzlení - taková prázdninová témata se letos nabízí dětem v Lounech. Městská knihovny Louny a Klubovna Luna pořádá sedm různých letních příměstských táborů, další přidávají i jiní organizátoři.

Hned první červencový den začne dvoutýdenní příměstský tábor Městské knihovny Louny Toulky podél Ohře, který děti seznámí s okolní přírodou. Je vhodný pro děti od 7 do 11 let a jeho cena je 1600 korun. Další tábor s přírodovědnou tématikou se koná od 16. do 20. srpna a je nazvaný Příroda všemi smysly. V napínavé detektivce se ocitnou děti na táboře od 12. července, který je vhodný pro věk 9 až 12 let. Děti si svojí základní herecké, komunikační i pohybové dovednosti. od 26. do 30. července se koná tábor pro všechny milovníky čar a kouzel, kteří si užijí týden kouzlení a tvoření.

Pro děti, které půjdou v září do školy je určen tábor Luňáček od 2. do 6. srpna. Lounská knihovna připravuje také dva turnusy Sportovního a zdravotnického týdne - pro mladší a starší děti. Ty se naučí základům první pomoci, bezpečnosti a také se vyřádí při sportovních aktivitách.

Ceny týdenních táborů se pohybují od 1000 do 1200 korun, neobsahují obědy. Přihlášky jsou k dispozici na webu mkl.cz a můžete je zasílat na mail dobrotova@mkl.cz nebo odevzdat osobně ve studovně knihovny. Tam také získáte podrobné informace.

Kromě toho bude knihovna hostit i další tábory - a sice v červenci a srpnu dva běhy výtvarného letního tábora v pavilonu A lounského parku na téma Voda. Cena 3100 korun zahrnuje nejen výtvarné potřeby, ale také obědy a svačiny. Veselá věda pak pořádá v lounské knihovně od 2. do 6. srpna týden plný zábavných pokusů, her a poznávání pro předškoláky a žáky prvního stupně. Cena tábora je 2150 korun a taktéž zahrnuje obědy. I o těchto táborech najdete informace na webu knihovny.