e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplárenské společnosti předaly roušky městům i nemocnici

publikováno: 26.3.2020, kategorie: Zajímavosti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

V pondělí v noci přistálo na letišti Václava Havla letadlo, které z Číny přivezlo potřebný zdravotnický materiál. Obsahem dodávky byl i milion roušek, které zakoupily i J&T a EPH. Část z nich rozvezli ředitelé společností United Energy a Severočeská teplárenská do měst a nemocnice na Mostecku.

Letadlo z Číny přepravilo porvní část z dodávek, na které skupiny J&T a EPH vyčlenily přes 215 milionů korun. Dodávka byla rozdělena rovným dílem mezi Česko a Slovensko. Další část pomoci by měla dorazit v nejbližších dnech. Půl milionu roušek určených pro Českou republiku bylo distribuováno již v úterý především do regionů, ve kterých poskytují společnosti skupiny EPH dodávky tepla. Jedním z nich je i Mostecko.

Ředitelé společností skupiny United Energy Milan Boháček (UE, a. s.) a Petr Horák (ST, a. s) ve středu 25. března předali prvních 39 000 roušek mostecké nemocnici a také městu Most a Litvínov k rozdělení organizacím, které v obou městech poskytují základní kritické služby.

Dvanáct tisíc ústenek přijali za mosteckou nemocnici ředitel zdravotní péče doktor Petr Najman spolu s hlavní sestrou Šárkou Gregušovou. Oba ocenili pomoc nadace a poděkovali za poskytnutí jednorázových roušek, které podle nich spotřebují denně velké množství. Ústenky totiž, jako opatření proti šíření koronaviru, poskytují i svým pacientům.

Za osmnáct tisíc roušek pak poděkoval tajemník mosteckého magistrátu Petr Krupička. „Roušky rozdělíme mezi sociální služby. Obdrží je penziony pro seniory i místní hospic. Část obdrží také technické služby či městská policie,“ upřesnil Krupička.

Devět tisíc roušek pak bylo předáno starostce města Litvínova Kamile Bláhové a místostarostce Erice Sedláčkové. „Děkujeme všem sponzorům za poskytnuté ochranné pomůcky, které můžeme přerozdělit organizacím, jež je postrádají. Sponzorů máme více, nicméně vy jste tím největším. Ještě jednou nadaci děkujeme,“ vyjádřila svůj dík starostka.

Nezávisle na daru od nadace J&T a EPH poskytla společnost United Energy ochranné pomůcky také pro lékaře kladenské nemocnice. “Na základě žádosti našeho závodního lékaře, který zároveň vykonává praxi v nemocnici v Kladně, jsme pro urgentní příjem tohoto zařízení poskytli několik ochranných brýlí,“ informoval generální ředitel společnosti Milan Boháček.