e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistická sezóna v Kadani začíná o Velikonocích

publikováno: 26.3.2018, kategorie: Památky, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Na Velký pátek se po zimní přestávce otevře Františkánský klášter v Kadani. 30. března návštěvníky uvítá velikonočně vyzdobený klášter. V dubnu pak muzeum připomene 600 let od dobytí Hasištejna. Podívejte se, jaké další akce chystají pořadatelé v klášteře na začátek návštěvnické sezóny.

30. března od 17,00 hodin
Velikonoce a zahájení sezóny - velikonočně vyzdobený klášter otevřeme poprvé na Velký pátek.

3. dubna od 17,00 hodin
Vyučování bylo přísně zakázáno - Memoriál Hany Greenfieldové
Vernisáž výstavy prací z výtvarné dětské soutěže ve spolupráci s Památníkem Terezín. Výstava potrvá do neděle 3. června 2018.

12. dubna od 17,00 hodin
Cisterciáci - život v klášteře
Beseda s převorem kláštera ve Vyšším Brodě Justinem Berkou, rodákem z Kadaně.

hasistejn_vez.jpg21. dubna od 15,00 hodin
Mezinárodní den památek a historických sídel a zahájení výstavy Mikuláš vs. Jindřich aneb 600 let dobytí Hasištejna
Výstava v knihovně a kapli kláštera od dubna do října 2018 připomene výročí dobytí hradu Hasištejn a příchod Lobkowiczů do našeho regionu. V expozici budou archeologické nálezy z dobývání hradu, elektronický model hradu na velkoplošné obrazovce, model hradu a jeho okolí v době dobývání na jaře 1418.

22. dubna
Vzhůru na hrad! - Výlet s muzeem
U příležitosti 600. výročí dobytí hradu Hasištejn Mikulášem Chudým z Lobkowicz uspořádáme pěší výlet na hrad z Prunéřova, spojený s výkladem o obléhání a návštěvou hradu. Průvodci budou zaměstnanci muzea Lukáš Gavenda a Petr Liebscher. V 8,45 hodin sraz na autobusovém nádraží v Kadani, návrat v odpoledních hodinách.

V dubnu je klášter otevřen od úterý do neděle. Ve všední dny jsou prohlídky od 15,00 a 16,00 hodin, o víkendu pak od 11,00 do 17,00 hodin, prohlídky vždy v celou hodinu.

Foto kláštera: Tomáš Krucký.

P.I.