e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jak oživit město snadno a levně? Další téma Ranního klubu

publikováno: 26.2.2019, kategorie: Zajímavosti, autor: Tereza Konrádová

Sdílet: facebook twitter google+

"Téma prvního Ranního klubu 'Oživení centra' se ukázalo jako velmi široké a rozhodně nebylo vyčerpáno. Proto jsme se rozhodli v něm pokračovat. Tentokrát se nebudeme zaměřovat na roli města, ale na to, čím může přispět každý z nás," prozradila organizátorka Tereza Konrádová z organizace Místa zblízka. Ranní klub se sejde ve čtvrtek 28. února v hotelu U Zlatého beránka v Žatci.

Inspiraci a podněty k diskuzi nabídne host Ondřej Kobza, který sám sebe označuje za "kulturního aktivistu". Založil několik pražských kaváren, stojí za iniciativou "Piána na ulici", vynalezl poeziomat - automat, který recituje básně, rozmisťuje po městech šachové stolky a spoluorganizuje nespočet akcí, které mají jednoho jmenovatele: přitáhnou lidi tam, kde bylo do té doby mrtvo.

Cílem Ranního klubu ovšem není jen poslouchat, ale hlavně vymýšlet a diskutovat o tom, jaká oživení by slušela přímo Žatci a jak se jich chopit. Kluby jsou prostorem pro seznámení, představení nápadů, sdílení zkušeností a společné řešení problémů pro všechny, kdo se chtějí zapojit: podnikatele, spolky, instituce, úředníky i umělce, studenty i učitele. Budete vítáni, vstup je zdarma.