e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Pavlíček v Žatci - tentokrát komorně a s Načevou

publikováno: 26.2.2010, kategorie: Hudba, autor: Jiří Navrátil

Sdílet: facebook twitter google+

Pro všechny rockové fanoušky zvláště ty vysazené na rockového mága Michala Pavlíčka skvělá zpráva. Pavlíček opět přijede zahrát do Žatce. Stane se tak 9. března a nebude sám. Přiveze zpěvačku Moniku Načevu a bude to celé o něco méně nahlas a hodnější než na poslední Dočesné.

Monika Načeva je původem herečka divadla Sklep, poté rocková zpěvačka, s přesahem od alternativní scény až do elektronické hudby. S Pavlíčkem má společné to nejpodstatnější, smysl pro změnu a novoty. Natočila několik alb, texty jí psal nebo k zhudebnění poskytl Jáchym Topol (Psí Vojáci).

Jedním z posledních počinů dvojice Pavlíček & Načeva je album Mami (křest 26. 9. 2007), kde Monika zpívá doprovázena kytarami Michala Pavlíčka a několika „dýdžeji“ z nichž nejdůležitějším je DJ Five, který zde mistrovsky škrábe na gramofon. S ním taky objíždějí od roku 2008 republiku. Takové spojení a projekt si asi u nás může dovolit jen Michal Pavlíček, který zdánlivě nesourodé zvukové prvky umí spojit dohromady.

V Žatci se z alba představí Michal a Monika a o co bude tedy méně experimentů o to více klasické a rockovější hudební šou. Michal Pavlíček bude tak trochu unplugged, ovšem i s akustikou to umí mistrovsky. Uslyšíme písničky z Moničina repertoáru i osvědčené Pavlíčkovy kousky. 

Pavlíčkův žatecký koncert bude pro jeho příznivce jedinečnou příležitostí poslechnout si Michala Pavlíčka v komornějším provedení, protože jak je o něm známo, dlouho spát na vavřínech nevydrží a jistě už má v hlavě jiný projekt. Kdo se chce nechat nabít v této skeptické době optimismem a energií anebo zabloudit k trochu jiným světům tomu stačí 9. března zavítat do Městského divadla v Žatci, a v 19,30 být už pohodlně usazen.