e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří chce opravit kulturák

publikováno: 26.1.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Multifunkční kulturní centrum, kde bude živo po celý den - tak si představuje budoucí využití kulturního domu jeho majitel - město Klášterec nad Ohří. V letošním roce má začít příprava na velkou rekonstrukci. Starostka města Kateřina Mazánková představila i další investiční plány na rok 2015.

Zateplení se letos dočká kino Egerie a dvě mateřské školy. Pokračovat bude i regenerace panelového sídliště. Na rok 2015 je v plánu dále rekonstrukce sportovního areálu se zimní halou a fotbalovým hřištěm. Dojde na úpravy travnatého hřiště, oválu a přístavbu šaten.

Velké plány má Klášterec se současným kulturním domem, který je využíván příležitostně na plesy, taneční, divadelní představení či zastupitelstva města. Vloni oslavil 50 let od otevření. "Chceme, aby dům byl využíván po celý den, ne jen večer při akci, aby se tam scházeli senioři, maminky s dětmi," říká starostka města Kateřina Mazánková. Proto se do budoucího multifunkčního centra mají přestěhovat zařízení, rozházená dnes jinde po městě, například knihovna či seniorský klub.

Město zatím odhaduje investici na 40 až 50 milionů korun. "Letos chceme připravit projektovou dokumentaci a hledat možnosti, kde získat na rekonstrukci dotace," dodává starostka. O budoucí podobě a náplni kulturáku chce ještě město diskutovat s občany. První setkání na toto téma se ale s velkým ohlasem nesetkalo.