e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Předávání Hudebních cen KZK - Sagittarius

publikováno: 26.1.2010, kategorie: Hudba, autor: Jana Šílová

Sdílet: facebook twitter google+

Kulturní zařízení Kadaň (KZK) – provozovatel KZK Střelnice, KZK Orfeum, Městského muzea Kadaň s františkánským klášterem a kostela Stětí svatého Jana Křtitele zve na předávání Hudebních cen KZK Sagittarius - 28. ledna, KZK Střelnice, 19:00 hodin. Cenu uděluje KZK nejzajímavějšímu hudebnímu tělesu, které vystoupilo v klubovém cyklu Sagittarius v roce 2009.

Držitel ceny je vybírán na základě jednoduchého klíče. Prvním stupněm výběru je již vytvoření samotné dramaturgie klubového cyklu. Do něj jsou vybírány skupiny žánrů jazz, blues, world music a jejich kombinací. Už samotná účast v cyklu koncertů je nominací na cenu Sagittarius.

V rámci cyklu proběhlo v roce 2009 devět koncertů nominovaných kapel. Publiku se představily jedinečné kapely nejen s českými muzikanty, ale i s hudebníky z Turecka, Rakouska, Íránu, Dánska a dalších zemí. Podařilo se přivézt zajímavou hudbu, a to je jeden ze základních cílů projektu Sagittarius.

Program:
- představení ceny a vyhlášení 1. ročníku
- prezentace programu cyklu na rok 2010
- koncert držitele ceny v ročníku 2009 skupiny Metamorphosis (www.metamorphosis.at)
- vystoupení hudebního hosta

Součástí předávání cen Sagittarius 2009 bude i představení hudební kompilace Sagittarius 2009. Na ní jsou obsaženy skladby všech těles vystoupivších v rámci cyklu v roce 2009. CD bude zdarma přikládáno ke vstupence.