e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Vánoční Speciál: Annaberský vánoční trh začne roztočením pyramidy

publikováno: 25.11.2019, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Roztočením pyramidy s jedinečnými vyřezávanými figurkami připomínajícími historii města, začne v Annabergu-Buchholz v Sasku velký vánoční trh na náměstí. Otevřen bude od pátku 29. listopad až do 23. prosince. Z Litvínova se můžete na trhy vypravit s Partnerským spolkem 14. prosince.

Vánoční trh v saském hornickém městě patří k nejvýznamnějším trhům v Německu a vánoční tradice se tu mísí s hornickými zvyky. Najdete ho přímo na hlavním náměstí v historickém centru města na úpatí největšího halového pozdně gotického kostela v Sasku. Vánoční pyramida, na níž jednou za rok ožívají postavy z historie města, se roztočí v pátek 29. listopadu v 17,00 hodin. V sobotu 30. listopadu ve dvě hodiny odpoledne se pak na tržišti otevře dílna hodných skřítků Wichtelů. V dílnách saskéno vánočního muže si mohou děti vyrobit drobné dárky nebo upéct místní vánoční cukroví.

Trh v Annabergu bude otevřen až do 23. prosince, od pondělí do čtvrtka od 10,00 do 19,00 hodin a o víkendu do 20,00 hodin.

Vrcholem programu v Annabergu bude 22. prosince velký hornický průvod.

Partnerský spolek Litvínov pořádá 14. prosince zájezd na tyto trhy. Odjezd je v 10,00 hodin z parkoviště nad poštou, návrat přibližně v šest večer. Poplatek je 300 Kč, informace a přihlášky na e-mailu partnersky.spolek@seznam.cz.

Foto: Tourismusverband Erzgebirge e.V