e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Výtěžek z vánočního jarmarku pomůže dívce Emě

publikováno: 25.11.2016, kategorie: Pro děti, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Vánoční jarmark se bude konat tuto sobotu 26. listopadu odpoledne v Základní a mateřské škole Duhová cesta v Chomutově. Peníze z prodeje výrobků pomohou rodičům jedenáctileté Emy z Chomutova k uhrazení nákladných léků a ozdravného pobytu, který jejich dcera potřebuje v boji s cystickou fibrózou. Zboží do jarmarku vyráběly samy děti.

Jarmark začne ve 14,00 hodin. Kromě nakupování program zpestří vystoupení žáků školy, vánoční koledy v podání pěveckého sboru a rozsvícení vánočního školního stromku v 17,30 hodin. 

"Dílničky, kde děti vyrábí zboží na jarmark se rozběhly hned začátkem října, práce bylo mnoho. Ted přípravy finišují, výrobky se balí, maminky nažehlují ubrusy a děti píší cenovky. Děti se těší, dali do toho srdce, veškerý svůj rukodělný um i nápady. Rodiče i třídní učitelé poctivě pomáhali, ať už zajištěním materiálu či spolutvořením. Děti ví, že na úspěchu prodeje hodně záleží. Peníze budou věnovány na dobrou věc," vyvětluje Karolína Suchopárková. V prodeji bude jak tradiční vánoční zboží jako věnce a svíčky, tak i dárkové předměty - malované tašky, nahřívací polštářky, mýdla a drobné šperky.

Foto: Mexbauer