e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Litvínov chystá na státní svátek oslavu sklizně

publikováno: 25.10.2021, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Oslava sklizně a řemesel se bude v zámku Valdštejnů v Litvínově a přilehlém parku konat o státní svátek, ve čtvrtek 28. října. Návštěvníky čeká jarmark a celá řada ukázek ručních prací a dílen pro děti i dospělé. Program zakončí večerní lampionový průvod parkem.

Po celý den, od 10,00 do 17,00 hodin bude jak v zámku, tak v zámeckém parku probíhat jarmáreček. Vstupné do zámku bude 30 korun, do parku je vstup zdarma. V parku uvidíte například ukázky výcviku psů městských strážníků a v 15,30 hodin westernové vystoupení s koňmi, se selským dvorkem dorazí Veteráni Litvínov. Od 10,00 do 14,00 hodin se můžete svézt vagonetou taženou koňmi, je však třeba vstupenka.

V prostoru zámecké kuchyně budou k dispozici nejrůznější řemeslné dílny a ukázky - dlabání dýni, výroba ozdob ze skleněných perlí, výroba podzimní papírové dekorace, práce se dřevem či sklem.

Program akce vyvrcholí v 18,15 hodin lampionovým průvodem zámeckým parkem v rytmu bicích. Během dne si také můžete prohlédnou výstavu Přehlídka nápadů, zručnosti, řemesel a vtipu v zámku.

Ilustrační foto: Pixabay.com