e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Legendární album The Wall vtrhne do kin

publikováno: 25.9.2015, kategorie: Hudba, autor: Zuzana Raušová/Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

„Je někdo tam venku?!“ 72letý Roger Waters s mladistvou vervou opět buší do floydovské Zdi. Díky cyklu Koncerty v kině se i Česká republika přiřadí ke stovkám kin po celém světě, až 29. září propukne přímý přenos pompézní audiovizuální hostiny Roger Waters The Wall. Vidět ji můžete i v Teplicích, Žatci, Mostě, Chomutově a Lounech.

Roger Waters The Wall je hudebně-zážitková road movie, která zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární britské skupiny Pink Floyd v letech 2010 až 2013. Záběry, pořízené ve třech městech na dvou kontinentech, putují mezi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše exkluzivně komentuje sám Waters.

Divákům se naskytne pohled na úchvatnou hudební a vizuální show, ve které nechybí pyrotechnika, bohaté projekce a před zraky rostoucí monumentální zeď. 

Waters při tvorbě ohromující rock'n'rollové show doslova zhmotnil vlastní imaginaci a protiválečné vize – stejně jako původní dvojalbum rockové opery z roku 1979 nese i film silné pacifistické poselství a stopuje Watersovu osobní minulost, kterou tvrdě zatížila otcova a dědečkova smrt ve světových válkách. 

Přímý přenos tohoto mimořádného dokumentu, na jehož konci budou Roger Waters společně s bubeníkem Nickem Masonem odpovídat přímo na kameru na zaslané otázky fanoušků z celého světa, tak nebude jen vzpomínkou na někdejší a dohasínající hudební titány, kteří i na stará kolena kráčejí po koncertních pódiích, ale i strhujícím osobním příběhem člověka.

Představení začíná v žateckém digitálním kině, kině Svět Louny, kině Svět Chomutov, kině Kosmos Most a v kině Květen v kulturním domě v Teplicích od 20,00 hodin. "Díky obrovskému zájmu se podařilo domluvit další projekce, takže přidáme projekci hned 30. září od 20.00, na tu původní 29. 9. od 20.00 jsou již všechna místa zarezervována," doplnila aktuálně Hana Maršálová z kina Svět Louny.