e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Nebojte se matematiky, říkají studentům v teplárně

publikováno: 25.9.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Miloslava Kučerová

Sdílet: facebook twitter google+

Podzimní sezóna exkurzí v komořanské teplárně odstartovala v září návštěvou pedagogického sboru Katedry aplikované ekologie z České zemědělské univerzity v Praze. První exkurzanty po prázdninové pauze provedl teplárenským provozem společně s techniky i generální ředitel United Energy Milan Boháček. Tento týden také startuje nový vzdělávací program pro žáky základních a středních škol s názvem Nebojte se matematiky, který naváže na úspěšné exkurze dětí.

Jedním z hlavních cílů projektu je přesvědčit žáky a studenty, že matematika není jen abstraktní věda, které je třeba se bát a ukázat jim, že je tato disciplína běžnou a praktickou součástí života a může být dokonce i zajímavá.

Projekt je určen žákům 9. tříd základních škol a pro studenty 1. - 3. ročníků středních škol technického směru a gymnázií Mostecka, Litvínovska, Chomutovska a Jirkovska.
Studenti se dozví, jak lze aplikovat poznatky z matematiky na konkrétních příkladech z prostředí teplárny a sami si své znalosti z matematiky na praktických příkladech z provozu ověří.

Podzimní kolo exkurzí bude zahájeno 26. září návštěvou studentů ze Střední školy stavební a energetické v Chomutově a bude pokračovat až do 7. listopadu.

Bližší informace o projektu „Nebojte se matematiky, pokyny a termíny exkurzí najdete na webu www.tepelnapohoda.cz, v záložce “…do škol“.