e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kam bude jezdit cyklobus?

publikováno: 25.8.2016, kategorie: Turistika, autor: Libuše Novotná Pokorná

Sdílet: facebook twitter google+

Do kterých míst Dolního Poohří by měl jezdit v letní sezóně cyklobus? S takovou otázkou se na cykloturisty obrací Destinační agentura Dolní Poohří. „V příští sezóně bychom rádi vyslali autobusy tam, kam míří nejvíc turistů a tam, kde jim autobusová linka s přepravou kol dosud chybí,“ vysvětlila ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří  Libuše Novotná Pokorná.

V rámci Dopravy Ústeckého kraje aktuálně jezdí více než třicet linek, umožňujících přepravu jízdních kol. V regionu Dolního Poohří je jich přitom nejméně. Zelený autobus s nástavbou na kola jezdí o víkendech pouze ze Žatce přes Podbořany do Lubence. „Podle dosavadních informací dopravce není linka dostatečně vytížená. Chceme proto vědět, kam by cyklisté jezdili raději,“ informovala Libuše Novotná Pokorná. Podle ní by se favoritem mohla stát třeba Nechranická přehrada či přírodní park Džbán.

Svá přání a nápady mohou cestovatelé posílat buď na e-mail Destinační agentury info@dolnipoohri.eu nebo ještě lépe zveřejnit ho na facebookovém profilu CyklostezkaOhre, kde mohou i ostatní uživatelé diskutovat nad těmito návrhy.

Pro dopravu kol mohou turisté v Dolním Poohří využít také oblíbený Doupovský motoráček, který jezdí o víkendech a svátcích mezi Kadaní, Krásným Dvorem a Podbořany či Radonicemi u Kadaně. Vlak na této trati bude jezdit až do konce října, zelený autobus ze Žatce pak přepravuje kola třikrát denně do 2. října.