e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámek Nový Hrad se loučí s létem hudebně

publikováno: 25.8.2015, kategorie: Hudba, autor: Vít Pávek

Sdílet: facebook twitter google+

Poslední srpnový víkend na zámku Nový Hrad v Jimlíně na Lounsku bude patřit hudbě. V sobotu 29. srpna od 9,00 hodin bude probíhat v areálu zámku Festival swingové a dixilandové hudby a v neděli odpoledne hudební styl trochu přitvrdí. O víkendu navíc můžete naposledy navštívit pohádkovou výstavu S čerty nejsou žerty.

Festival swingové a dixilandové hudby je pořádán u příležitosti 15. výročí založení Ústeckého kraje. Zahájení proběhne v zámecké kapli varhanním koncertem, dále vystoupí Brass Band.CZ z Rakovníka, Igor Barboi Trio, Bigband teplické konzervatoře, Clarinet Society z Teplic a Bigband BONIT z Ústí nad Labem. Vstupné dobrovolné. 

V neděli 30. srpna mají návštěvníci poslední možnost navštívit výstavu kostýmů z pohádky S čerty nejsou žerty, poslední prohlídka začíná v 16,30 hodin. Více o tom, co výstava nabízí se dočtete v článku

Od 14,00 hodin jste zváni na Kulturní šmitec aneb Ráznou tečku za kulturním létem. Těšit se můžete na okolní i vzdálené mladé kapely Joe Purple, Furt rovně, Přetlak věku, Inventa Storca, Blues Dickinson, ale i na divadelní soubor MHD Louny a jejich Sen noci svatojánské. Vstupné na akci činí 30 Kč.