e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Olejomlýnský park je na příští týdny uzavřen

publikováno: 25.8.2014, kategorie: Zajímavosti, autor: Eva Dušková

Sdílet: facebook twitter google+

Do konce října bude platit zákaz vstupu do Olejomlýnského parku v Jirkově. Důvodem je bezpečnost při stavebních pracích, které tam probíhají v rámci revitalizace celé lokality už druhý měsíc.

„Dosud byl park průchozí. Veřejnost na stavební práce a potřebu zvýšené opatrnosti pohybu informovaly tabule a cedulky, cesty byly vymezeny kůly a páskami, aby byla zajištěna základní bezpečnost. Bohužel se tento přístup neosvědčil, někteří návštěvníci nejsou opatrní, nerespektují značené cesty, a navíc vandalové ničí geodetické vytyčení stavby. Proto bylo rozhodnuto, že od 22. srpna bude park uzavřen, a to ze všech čtyř přístupových cest,“ vysvětluje místostarostka Dana Jurštaková.

Celá oblast bude oplocena a hlídána ostrahou. Vstup majitelům nemovitostí a také vstup návštěvníkům restaurace a penzionu Bremen, který stojí na horním konci parku, zůstane samozřejmě zachován.

V těchto dnech se na místě provádějí zemní práce pro chodníky, cyklostezku a veřejné osvětlení. „Dále bude probíhat pokládka živičných vrstev na cyklostezce a dopravním hřišti, kácení porostů, pokládka obrubníků a podkladních vrstev pod komunikacemi,“ doplňuje místostarostka.