e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dvě krušnohorské pouti - již zítra

publikováno: 25.7.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Pokud chcete strávit víkend v Krušných horách, můžete si program zpestřit návštěvou pouti. Nabízíme vám hned dvě - desátá Vejprtská pouť i Svatoanenská pouť na Božím Daru se konají v sobotu 26. července. Ta vejprtská nabídne program už v pátek večer, ta božídarská se zase pokusí připomenout staré časy a regionální řemesla.

Podesáté se ve Vejprtech v Krušných horách koná o víkendu pouť. Program začne na náměstí TGM v pátek 25. července ve 20,00 hodin koncertem World Roxette Tribute Band a promítáním v letním kině. V sobotu můžete s dětmi od 10,00 do 18,00 hodin navštívit výstavu Slovo má Hurvínek v budově bývalé Jednoty, kde se také ve dvě, ve tři a čtyři hodiny koná loutkové představení. Na hlavní scéně se bude hrát od 13,00 hodin hudba všech žánrů - začíná dechovka, pokračuje David Mattioli a ABBA revival a po ohňostroji ve 22,00 hodin zahraje AC/DC revival. Na náměstí nebudou chybět dětské atrakce.

V sobotu 26. července od 10,00 hodin se koná pouť také na Božím Daru v Krušných horách. "Krušnohorské tržiště bude opět v parku v centru obce a opět plné originálních výrobků od krušnohorců. Dvě divadelní pohádky zahrají divadla Kapsa z Andělské hory a rodinné divadlo Habakuk z Ostrova. Nejen děti si pohrají a zasportují na improvizovaném hřišti, kde si oživí nebo naučí i méně známé hry. Nedaleko všichni můžeme muzicírovat s Janan při jejím muzikohraní, ti lehčí se protočí na dřevěném kolotoči na ruční pohon a velké i malé určitě potěší prodejní výstava historických modelů firmy Škoda," zve na Boží Dar Karolína Pomplová. Chybět nebude ani občerstvení, mimo jiné můžete ochutnávat piva z pivovaru Chalupník. Prohlédnout si můžete také výstavu paličkovaných obrazů. V kostele svaté Anny proběhne Mše za rodáky.