e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ve Strupčicích se o prázdninách věnují sportu a hrám

publikováno: 25.7.2013, kategorie: Pro děti, autor: Luděk Pěnkava

Sdílet: facebook twitter google+

Šest dní v týdnu mají školáci možnost zapojit se do pestrého programu, který pro ně připravila obec Strupčice na Chomutovsku. A netýká se to jen místních, přijet mohou i děti odjinud. Od neděle do pátku jsou pro děti připraveny různé sporty, dílny v knihovně a aktivity s hasiči.

V pondělí jsou dvě hodiny vyhrazeny minigolfu, úterý a pátek tenisu ve sportovním areálu. Ve středu a v neděli si mohou zájemci přijít malovat, hrát společenské hry či vyrábět různé dekorace do nově otevřené knihovny v domě s pečovatelskou službou. Čtvrtek patří hasičům na hasičském hřišti u sportovního areálu. Ceny jsou spíše symbolické, něco je zdarma, tenis vyjde na třicet korun za hodinu.

„Za dva týdny už prošlo naší nabídkou přes sto dětí,“ komentuje to starosta Strupčic Luděk Pěnkava. Nápad, jak zabavit děti, když rodiče jsou v práci, se setkal ve vesnici s velkým ohlasem. „Někteří rodiče by měli zájem i o vícehodinový program, podobně jako fungují v okolních městech příměstské tábory,“ dodává starosta.
 
Zatím jde vždy o dvě hodiny, šestkrát v týdnu. Minigolf vede učitel tělocviku, do tenisové hry zasvěcuje děti trenér. „Vzhledem k tomu, že je to dvacetiletý Ital, tak máme o tenis velký zájem mezi děvčaty,“ usmívá se starosta Pěnkava. Pravidelní i nepravidelní účastníci obou sportovních kroužků se budou moci zúčastnit srpnových soutěžních turnajů.

Vyzkoušet si některé činnosti hasičského kroužku mohou zase ti, kteří přijdou na hasičské hřiště, zkoušejí například stříkat vodou na cíl, překonávat překážky. Pracovnice knihovny, která vymýšlí program pro děti na středeční a nedělní odpoledne, si také nemůže na nezájem stěžovat. Na první schůzku přišly tři děti, na druhou už přes dvacet. Kromě výtvarničení si mohou zahrát Activity, Kris Kros a další hry.

Prázdninový program:
pondělí 12,30 - 14,30 hodin - Sportovní areál - minigolfový trénink s trenérem (10 Kč)
úterý 10,30 - 12,30 hodin - Sportovní areál - tenisový trénink s trenérem (30Kč/hodina)
středa 16,00 - 18,00 hodin - Knihovna - dětský kroužek (zdarma)
čtvrtek 10,30 - 12,30 hodin - Hasičské hřiště - program s hasiči SDH Strupčice (zdarma)
pátek 10,30 - 12,30 hodin - Sportovní areál - tenisový trénink s trenérem (30Kč/hodina)
neděle 16,00 - 18,00 hodin - Knihovna - dětský kroužek (zdarma)