e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Flájích bude od víkendu otevřené nové infocentrum

publikováno: 25.6.2019, kategorie: Turistika, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Nové informační centrum se otevírá v Krušných horách. Vyrostlo nad hladinou Flájské přehrady. Návštěvníkům bude poprvé přístupné v sobotu 29. června. Zajišťovat bude také pravidelné prohlídky hráze unikátního vodního díla.

Moderní stavba u hráze přehrady nedaleko Českého Jiřetína na Litvínovsku se slavnostně otevřela v pondělí, běžný provoz zahájí v sobotu 29. června. Pro návštěvníky bude mít otevřeno od středy do neděle. Otevírací dobu najdete pod článkem, stejně jako termíny prohlídek hráze. Otevření infocentra připomene i Česká pošta příležitostným razítkem na poště Moldava.

Stavba infocentra trvala dva roky. Vyrostlo přímo u hráze při silnici směr Moldava v Krušných horách. Návštěvníkům nabídne propagační materiály, výhled na přehradu i občerstvení. Díky výstavbě informačního centra se budou moci zájemci podívat do duté pilířové hráze přehrady po celé léto. V minulosti to bylo vždy jen jednou ročně a zájem byl obrovský. Povodí Ohře, které infocentrum a vodní dílo spravuje, přislíbilo spuštění rezervačního systému prohlídek, zatím ale není funkční.

Současně s infocentrem byla vybudována také pěší a cyklistická stezka kolem hráze. Pěší stezka začíná u infocentra, vede kolem celé přehrady a končí v České Jiřetíně, má celkem 14 zastavení. Cyklostezka vede přes Český Jiřetín, Mníšek, janovskou přehradu do Klínů a zpět k přehradě. Vzhledem k tomu, že stezky vedou v těsné blízkosti ochranných vodních pásem, apeluje Povodí Ohře na návštěvníky, aby neopouštěli vyznačené cesty. Mapy obou stezek najdete zde. Pokud budete chtít v horách strávit pár dní, můžete využít některou z možností ubytování v Krušných horách.

V září pak na přehradě proběhne den otevřených dveří s bohatým programem pro děti i dospělé. 

Otevírací doba infocentra
středa a čtvrtek 12,00 - 16,00 hodin
pátek 10,00 - 16,00 hodin
sobota, neděle 9,00 - 16,00 hodin

Prohlídky hráze
středa a čtvrtek 12,00 a 13,30 hodin, případně 15,00 hodin
pátek 10,00 - 12,00 - 13,30 a 15,00 hodin
sobota, neděle 9,00 - 10,30 - 13,30 - 15,00 hodin

Foto: Povodí Ohře.