e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Ludvík Erdmann v Galerii U Plazíka v Peruci

publikováno: 25.6.2018, kategorie: Výstavy, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu 30. června bude v Galerii U Plazíka v Peruci slavnostní vernisáž třetí letošní výstavy fotografií. Tentokrát se opět v 15,00 hodin návštěvníkům představí Ludvík Erdmann z Karlových Varů, výstava má název 50 roků s fotoaparátem.

Fotografií se začal zabývat již v patnácti letech ve fotokroužku na internátě v Plzni s měchovým fotoaparátem Zeis Ikon, z něhož dělal fotografie o velikosti 6 x 9 cm. Vážně se začal zabývat fotografií až kolem roku 1968. Po absolvování kursu výtvarné fotografie byl přijat do výběrové tvůrčí skupiny FOS Sokolov, která je nyní jako zapsaný spolek s názvem Fotoklub FOS Sokolov. Ludvík Erdman je současně jeho prezidentem. Absolvoval šest semestrů kvalifikačního studia pro lektory a porotce výtvarné fotografie, pod vedením profesora Jána Šmoka. Fotografuje vše, co ho zaujme, ale převážně se věnuje fotografování krajiny. Podílel se na mnoha výstavách doma i v zahraničí a samostatně mnohokrát vystavoval v různých městech České republiky, Slovenské republiky a v Německu. 

Jak už bylo řečeno, vernisáž výstavy proběhne 30. června 2018 v 15,00 hodin. Výstava potrvá do 26. srpna a bude přístupná o víkendy a svátky od 10,00 do 17,00 hodin, nebo i po domluvě na mobilu 605 345 804. Jen pro připomenutí - Městys Peruc leží 15 km východně od Loun, pokud použijete železnici, je zastávka na trati Louny - Slaný.

 

Foto: Ludvík Erdmann