e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské soukromé gymnázium chce do Jirkova

publikováno: 25.6.2012, kategorie: Vzdělávání, autor: Luboš Mizun

Sdílet: facebook twitter google+

Ředitel Chomutovského soukromého gymnázia se obrátil na vedení Jirkova se žádostí o pronájem části budovy v Mostecké ulici čp. 309. Jde o objekt, v němž sídlila Základní škola praktická, která se předloni odstěhovala. Středoškoláci by se tam mohli učit už letos v září.

Město zájem gymnázia vítá, jednak se sníží náklady na údržbu budovy (v zimě temperování) a jednak by se tak podařilo naplnit dlouhodobé úsilí současného vedení města o zřízení střední školy v Jirkově. Proto vyšlo žádosti vstříc a dělá kroky potřebné k tomu, aby soukromá střední škola mohla zahájit provoz od nového školního roku.

Vstřícnost se týká i případného nájemného. „Jestliže v Jirkově chceme mít střední školu, a dvacetitisícové město si ji rozhodně zaslouží, musíme být vstřícní,“ objasnil přístup města starosta Radek Štejnar. „Co se týče nájemného, naše představa je, že by šlo u určitou formu zápočtu. Škola by neplatila žádný nájem, ale po roce by přešla pod město a veškerý svůj movitý majetek by nám přenechala. A vybavení školy je skutečně na dobré úrovni, takže určitě město tratit nebude.“