e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Flétnová přehlídka na kláštereckém zámku

publikováno: 25.5.2017, kategorie: Hudba, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

První červnový víkend zavítá Hudební festival Ludwiga van Beethovena na zámek do Klášterce nad Ohří. Sobotní večer 3. června se zámecký sál rozezní hudbou čtyř fléten kvarteta Flautus vocis.

Flétnové kvarteto Flautus vocis vzniklo v roce 2010. Soubor při hraní využívá různých druhů fléten, od pikoly, přes koncertní C flétnu, až po altovou a basovou flétnu. Právě díky těmto kombinacím různých typů fléten je kvartet schopen dosáhnout široké škály zvuků

a barevnosti. Repertoár kvarteta je velmi rozmanitý, od baroka přes jazz až po soudobé skladby. Protože je repertoár přímo pro toto nástrojové obsazení omezený, využívá kvarteto různých aranží, včetně vlastních úprav, které dělá člen souboru Petr Grau. Soubor pravidelně vystupuje po České republice a je jediným profesionálním flétnovým kvartetem v Čechách. Kvartet hraje ve složení Anežka Vargová, Anna Nešverová, Nikola Květoňová, Petr Grau.

Komorní koncert souboru Flautus vocis začíná v sobotu 3. června od 19,00 hodin. Na programu budou díla Josepha Bodina de Boismortier, Antonia Vivaldiho, Wolfganga Amadea Mozarta, Felixe Mendelssohn Bartholdyho a dalších.

Podrobný program najdete na festivalovém webu.

Předprodej vstupenek na festivalové koncerty v Teplicích v pokladně Domu kultury Teplice, pondělí - pátek 9,00 - 20,00 hodin, sobota - neděle 14,00 - 20,00 hodin, online rezervace: www.dkteplice.cz. Vstupenky na koncerty mimo Teplice budou k dispozici vždy hodinu před začátkem na místě.

Od pondělí 15. května můžete festivalové dění sledovat ve Speciálu Jaro s Beethovenem